Voormalig EQT-investeerder Indra Sharma sluit aan bij Peak

Voormalig EQT-investeerder Indra Sharma sluit aan bij Peak

09-09-2021 (11:07) - Mensen

Peak vervolgt haar internationale expansie door een nieuw kantoor te openen in Stockholm. Daarnaast treedt Indra Sharma (voormalig EQT investeerder) aan als nieuwe partner. Samen met Head of Nordics Sourcing Calin zullen zij werken aan de expansie van Peak in de Nordics. De aankondiging komt vlak na de opening van het Berlijnse kantoor eerder deze zomer. Met het openen van de nieuwe kantoren en momenteel drie investeringen in Duitsland en twee in de Nordics benadrukt Peak haar internationalisatie als fonds.
 
Indra Sharma is al jaren een prominent figuur in de Scandinavische tech scene, en leidde voordat ze zich bij Peak aansloot de VC-tak van conglomeraat Axel Johnson. Daarvoor vertegenwoordigde ze EQT Ventures in de Nordics. Haar portfolio bestaat uit bedrijven als Natural Cycles, Traplight, Einride en Lassie. Indra heeft ook operationele expertise opgedaan toen ze hielp het Zweedse bedrijf Bambora Group op te schalen tot een fintech unicorn. Ze leidde Bambora’s expansie naar de DACH regio.
 

Diversiteit

Indra is al langere tijd actief in het promoten van diversiteit en inclusiviteit. Ze zet zich al jaren in voor een samenleving waar vrouwen en minderheden gelijke kansen krijgen. Indra schreef hier eerder een boek over genaamd 'Rolmodellen - de vrouwen die onze toekomst vormgeven' en maakt deel uit van de Raad van Advies van The Social Few.