Winnaars Open Call De Balie bekend

Winnaars Open Call De Balie bekend

01-05-2020 (16:02) - Mensen

De jury van de Open Call van De Balie en Amsterdams 4 en 5 mei comité heeft de winnaars bekend gemaakt: Ties Dams (Essay), Nachoem Wijnberg (Poëzie), Navid Nuur (Beeldende Kunst) en Adriana Ivanova & Danique Jaspers (Spoken Word).
 
De winnaars worden dit weekend op verschillende plekken gepresenteerd. Het winnende essay van Ties Dams is vanaf zaterdag te lezen op de website van De Groene Amsterdammer. Adriana Ivanova en Danique Jaspers treden zaterdagavond op bij VPRO Mondo, Navid Nuur’s kunstwerk is van 4 t/m 10 mei te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam, door de glazen pui. En Het Parool publiceert zaterdag het winnende gedicht van Nachoem Wijnberg
 
De jury bestaande uit Yoeri Albrecht (directeur De Balie), Nadia Moussaid (VRPO Mondo), Andrée van Es (Amsterdams 4 en 5 mei comité), Rein Wolfs (directeur Stedelijk Museum) en Joost de Vries (schrijver / recensent De Groene Amsterdammer) geven aan dat alle inzendingen van hele hoge kwaliteit waren dat er prachtige winnaars uit voort zijn gekomen. 
 
Bekijk het werk van de winnaars hier.