Believe en TuneCore lanceren in Nederland

17-06-2021 (09:54) - Muziek

Believe en dochterplatform TuneCore, onafhankelijke wereldleider in digitale muziekdistributie, kondigen vandaag officiëel aan hun activiteiten uit te breiden naar de Benelux. Bij gebruik van TuneCore behoudt de artiest zelf 100% van de rechten en inkomsten uit zijn of haar muziek. De aanvullende diensten van Believe zijn er om ondersteuning te bieden in alle stadia van de muzikale carrière. Samen bieden de bedrijven muziekartiesten internationale toegang tot de muziekmarkt.
 
Met lokale activiteiten in 14 landen en op vier continenten is TuneCore het grootste globale DIY muziekplatform voor onafhankelijke artiesten en labels. De uitbreiding in de Benelux is een nieuwe stap in de voortdurende wereldwijde expansie.
 

Eenvoudig toegang tot de markt

Believe, sinds 2005 pionier in de digitale muziekwereld, biedt een totaaloplossing voor onafhankelijke labels en artiesten in alle stadia van hun ontwikkeling en zet haar digitale expertise in om de muziekmarkt toegankelijker te maken via innovatieve technologie. Met Tunecore biedt Believe een wereldwijd DIY platform waarmee artiesten zelf hun muziek op meer dan 150 streamingplatformen kunnen zetten, waaronder Spotify, Apple Music, TikTok en Deezer. Artiesten behouden hierbij de volledige controle over hun muzikale carrière, ontvangen 100% van alle inkomsten en blijven zelf eigenaar van hun muziek. Daarnaast heeft TuneCore een educatief loyaliteitsprogramma ontwikkeld met masterclasses en biedt het de nodige tools voor een succesvolle release in eigen beheer en om wereldwijd royalties te innen.


Meer inkomsten

Believe heeft net €300 miljoen opgehaald via een beursgang in Parijs om haar internationale groeistrategie te ondersteunen. Believe is momenteel actief in 50 landen en is samen met TuneCore verantwoordelijk voor een groot deel van de internationale digitale distributie van muziek. Als voorkeurspartner bij zowel Spotify als Apple Music en als nummer 1 independent music partner bij YouTube kan het bedrijf rechtstreeks en zonder tussenpersoon voordelige tarieven onderhandelen met de streamingplatformen wat resulteert in hogere uitbetalingen voor haar artiesten en labels. TuneCore onderscheidt zich hiermee van andere DIY platformen. Meer dan 1 miljoen TuneCore-artiesten hebben gezamenlijk al meer dan $2 miljard verdiend. Zo speelde het platform voor de Nederlandse artiest Davina Michelle aan de start van haar carrière een belangrijke rol in het in eigen beheer uitbrengen van haar cover songs en een fanbase uit te bouwen.