Fernando reikt FunX Music Awards uit

11-06-2019 (11:41) - Muziek

FunX reikt vanavond voor de zesde keer de FunX Music Awards uit tijdens een liveshow in Paradiso Amsterdam. Het thema van dit jaar is The GOAT, oftewel: The Greatest Of All Time. De reden daarvoor is dat het urban genre de afgelopen twaalf maanden in Nederland nieuwe hoogtes heeft bereikt.


Zo zijn records verbroken en raakten concerten compleet uitverkocht. Als kers op de taart bepalen de FunX luisteraars nu wie er vandoor gaan met een felbegeerde FunX Music Award. De show is vanaf 21:00 uur on air te volgen op FunX, live te zien via FunX.nl, via de FunX App, en op NPO 2 extra.


De FMA’s worden gepresenteerd door FunX-dj Fernando Halman. Daarnaast verzorgen YouTuber Défano Holwijn en FunX-reporter Zoë Livay een live verslag via alle social media kanalen van FunX.


grootste kanshebbers

De grootste kanshebbers zijn Frenna (acht nominaties), Bizzey (vijf nominaties), Ronnie Flex (vier nominaties) en Chivv (vier nominaties). Dit jaar worden er twee awards uitgereikt voor Artist of the Year: male én female. Zangeressen Maan en Tabitha zijn beiden drie keer genomineerd voor een award.