Hiphop centraal in De Woordenschat Podcast

29-01-2019 (15:25) - Muziek

Hiphop domineert als nooit tevoren het Nederlandse poplandschap en rappers breken het ene na het andere streaming record. Spotify's Woordenschat-playlist speelt in op die ontwikkeling. Geïnspireerd daarop host Veronica van Hoogdalem sinds vorig jaar De Woordenschat Podcast, waarbij de verhalen achter de muziek worden verteld. Afgelopen vrijdag ging de nieuwe serie van start.  


In de eerste aflevering vertelt de Rotterdammer Hef over zijn ervaringen. Hij is al ruim tien jaar één van Nederlands meest gerespecteerde en populaire straatrappers. Tijdens de lancering van zijn aflevering kwam ook zijn zesde solo-album Koud uit.


Net als in het eerste seizoen neemt elke gast de producer mee die aan het nieuwste project van de artiest heeft meegewerkt. Van Hoogdalem ontvangt ook Whiteboy, die een grote rol heeft gespeeld bij de totstandkoming van Koud


vrouwelijke artiest

'Vier van de tien albums waar we vorig jaar over spraken, werden nummer-1-hits. Ik ben benieuwd hoe mijn gasten in het nieuwe seizoen het gaan doen. Ook zou ik het leuk vinden om dit seizoen eens een vrouwelijke artiest te kunnen ontvangen. Ik heb bijvoorbeeld Latifah hoog op mijn verlanglijstje staan', aldus Van Hoogdalem. Om de week verschijnt een nieuwe aflevering.