Kick off CHAOS installatie MassiveMusic en E&H LAB in Parijs

01-10-2019 (16:27) - Muziek

CHAOS, een installatie waarin psychische problemen centraal staan is vanaf 3 oktober te bezoeken in Parijs. Het project is bedacht en ontwikkeld door E&H LAB, een Frans creatief bureau. Creatief muziekbureau MassiveMusic verzorgde de muziekcompositie, productie en supervisie.
Het project brengt geestelijke gezondheidsproblemen, zoals bipolaire stoornissen en fobieën, onder de aandacht. Bezoekers worden uitgenodigd een hersenvormige koepel binnen te gaan. Hier kunnen ze de beklemmende wereld van mensen met een psychische aandoening ervaren. CHAOS biedt een ervaring waar bezoekers volledig in ondergedompeld worden, mede dankzij de synergie tussen muziek en visuals. De drie minuten durende track, gemaakt door MassiveMusic, begint met een zachte, sfeerbepalende toon. Die gaat over in een meer elektronisch stuk, waarin ook vintage synths en onverwachte wendingen voorbijkomen.

Maar liefst 25 procent van de wereldwijde bevolking kampt met psychische stoornissen, zoals depressie, verslavingen, fobieën, schizofrenie en bipolaire stoornissen. Het stigma dat hierop rust, is nog altijd groot. CHAOS biedt een ervaring die zowel uitdagend als stimulerend is. Het doel: afrekenen met het negatieve beeld rondom psychische aandoeningen door begrip te creëren.

CHAOS is tot en met 6 oktober te bezoeken op het treinstation Station Paris Saint-Lazare. De rondreizende installatie is na Parijs te bezoeken in Lille, Bordeaux, Lyon en andere steden in Frankrijk.