Marijn Roozemond van MassiveMusic uitgeroepen tot ‘Young Strategic Contender of the Year’

24-06-2021 (21:13) - Muziek

Marijn Roozemond, senior creatief strateeg bij het internationale creatieve muziekbureau MassiveMusic is uitgeroepen tot ‘Strategic Young Contender of the Year’ bij de Transform Awards Europe. Met het Young Contenders-programma geeft Transform aandacht aan de nieuwe generatie strategische, creatieve en innovatieve merkspecialisten, die een bijzondere bijdrage leveren aan de wereld van branding. Daarnaast won MassiveMusic brons in de categorie ‘Best Use of Audio Brand’ voor The Sound of O2.  
Marijn Roozemond, die zich hard maakt voor de kracht van muziek is verantwoordelijk voor de creatieve strategie van sonic identities voor merken als Philips, ING en UBS. Ook is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van de branding tool MassiveBASS (Brand Attribute Sound System). Deze tool biedt marketeers de mogelijkheid hun merkwaarden aan muziek te koppelen. MassiveBASS gebruikt gegevens van een half miljoen consumenten en slimme dataverwerking.
Roozemond is ook de initiatiefnemer van diverse ‘Music x Mind’ projecten, een sociaal initiatief van MassiveMusic waarbij muziek wordt ingezet als helende kracht voor de mentale gezondheid. Zo ontwikkelde hij onder meer voor zorginstelling AMSTA Music for Unforgettable Moments; op maat gemaakte playlists voor ouderen met dementie. De muziek stimuleert het brein en geeft ouderen plezier, herinneringen en rust. 
“Ik vind het een grote eer om uitgeroepen te worden tot ‘Young Contender’. Het is een erkenning van het werk dat ik heb gedaan op het gebied van sonic branding,” laat Marijn Roozemond weten. “De traditionele merkervaring verschuift steeds meer naar een ervaring waarbij de nieuwste technologie en platforms een belangrijke rol spelen. Jonge ontwerpers en strategen kunnen op dit gebied blijven uitdagen en grenzen verleggen.”
 
“Het talent van de toekomst moet gesteund worden,” zegt Hans Brouwer, CEO en oprichter van MassiveMusic. “De creatieve industrie is altijd in ontwikkeling, en het is verfrissend om te zien hoe jonge talenten indruk maken. Zij zijn de disruptors van vandaag en de grote namen van morgen. MassiveMusic is een prijswinnend bureau, mede dankzij hun inzet, passie en harde werk.”
 

Brons voor O2 ‘Best Use of Audio Brand’

Voor O2, het grootste mobiele netwerk in Het Verenigd Koninkrijk, ontwikkelde MassiveMusic The Sound of O2; een op maat gemaakte sonic identity die muziekgenres overstijgt. Het muziekbureau ontwikkelde een zeer aanpasbaar sonisch ecosysteem dat gebruikt kan worden voor alle soorten content en verschillende touchpoints van het merk.
 
Dit jaar werd de uitreiking van de Young Contenders gecombineerd met de Transform Awards Europe. De winnaars werden bekendgemaakt tijdens de Transform Awards-ceremonie, op 23 juni in het St Paul's Leonardo Hotel in Londen.