'Plug in Party on Movement' roept festivalbezoekers op om oordoppen te dragen

11-06-2019 (09:34) - Muziek

Meer dan de helft van de festivalbezoekers draagt nog geen oordoppen. Ook kiezen veel mensen nog voor schuimdoppen, in plaats van oordoppen met een muziekfilter te gebruiken. Daarom schakelt 'I Love My Ears' 200 ambassadeurs in om hun volgers aan te moedigen hier verandering in aan te brengen. 


Dat gebeurt onder de noemer 'Plug in Party on Movement'. 'Hiermee willen we meer bezoekers bewust maken dat genieten van muziek juist goed kan met oordoppen die voorzien zijn van een muziekfilter. Deze oordoppen dempen het geluid gelijkmatig waardoor de muziek niet vervormt, je gehoor beschermd is en je nog kunt blijven praten met je vrienden' zegt Saskia Kloet, programmamanager Gezond Gehoor bij VeiligheidNL.


Daarin zijn de oordoppen anders dan schuimdoppen. 'Ze hoeven dus niet meer uit, wat het effect om gehoorschade te voorkomen vergroot. Hierbij maken we dankbaar gebruik van de mensen die ze al dragen en laten hen hun goede voorbeeld delen', aldus Kloet.


ambassadeurs

In samenwerking met 200 ambassadeurs uit het hele land start vanaf 24 juni de 'Plug in Party on Movement'. Op de website kan de lezer de ambassadeur digitaal steunen en de movement onderschrijven. Ambassadeurs met veel supports maken kans op een prijs.


'Jarenlang ging ik zonder oordoppen uit, totdat ik gehoorschade opliep. Sindsdien ben ik heel zuinig op mijn oren en draag ik op muziekevenementen altijd oordoppen met muziekfilter. Mijn vrienden heb ik al overtuigd hetzelfde te doen, nu de rest nog', aldus ambassadeur Anne Tonen.