Het nieuwe verpakken bij Empack in Utrecht

08-04-2016 (12:59) - Powered by

Om de verpakkingsprofessional te helpen nieuwigheden te ontdekken binnen dit ruime aanbod, is een drietal themaroutes ontwikkeld tijdens verpakkingsbeurs Empack. De belangrijkste onderwerpen die op deze editie worden uitgediept zijn biobased verpakken, verpakken voor e-commerce en food processing. 

Een ruime selectie van exposanten met verpakkingsoplossingen in deze belangrijke thema’s zijn te vinden op de routes. Elke themaroute wordt gecombineerd met de locaties waar machinedemonstraties te vinden zijn op de Empack beursvloer. De themaroutes zijn direct na de entree te vinden. Het ontdekken, ontmoeten en beleven van verpakken kan op Empack, 12, 13 & 14 april in Jaarbeurs Utrecht.

verpakkingsthema’s

De behoefte aan jaarlijkse vakdagen voor de verpakkingssector en de continue zoektocht naar kennis zorgt ervoor dat Empack kiest voor meer verdieping over de meest actuele thema’s. Op deze editie worden de laatste verpakkingsoplossingen voor biobased verpakken, verpakken voor e-commerce en food processing extra uitgelicht.

Focus is belangrijk want bijvoorbeeld verzendverpakkingen die gebruikt worden binnen de e-commerce sector zijn nog niet altijd optimaal. De verscheidenheid aan producten stellen steeds andere eisen aan de verpakking om veilig en effectief verzonden te worden. 

Ook zijn bioplastics en karton, papier en hout uit duurzaam beheerde bossen sterk in opkomst, maar er is nog veel onbekendheid rondom deze nieuwe materialen en technieken. De exposanten en 55 sprekers nemen het publiek mee in de laatste inzichten, praktijkvoorbeelden en verpakkingsoplossingen. De bezoeker kan zo met vertouwen en nieuw mogelijkheden de toekomst van verpakken tegemoet.

Empack naar Utrecht

Het succes van Empack ´s-Hertogenbosch heeft er toe geleid dat sinds dit jaar Empack, na het wegvallen van Macropak, de enige Nederlandse verpakkingsbeurs is. Voor een optimale landelijke dekking vindt Empack vanaf 2016 in de even jaren in Utrecht plaats en in de oneven jaren in ‘s-Hertogenbosch.