Genomineerden Online Filmleraar van 2020 bekend

01-09-2020 (16:42) - Prijzen

De vier genomineerden voor de titel Online Filmleraar van 2020 zijn bekend. De gelukkigen zijn: Bart Valkenier van TalentStad Beroepscollege in Zwolle, Tjeerd Dijkstra van de IKC Zeven Zeeën in Amsterdam en het duo Jeroen Lamberg van het Hondsrugcollege in Emmen en René Katerbarg van het Griftlandcollege in Soest.
 
Leraren, leerlingen en filmprofessionals uit het hele land konden het afgelopen half jaar hun meest favoriete online filmleraar voordragen. De vakjury bestaande uit Filmleraar van 2019 Malu Sanders, filmmaker Martijn Bleekendaal, journalist Kevin Toma, Marilyn Bartling (won in 2019 de prijs voor het beste profielwerkstuk met de documentaire School is kut), en Sultan Göksen (docenten opleider HvA) selecteerden vervolgens de vier toptalenten. De winnaar wordt op 29 september bekendgemaakt tijdens het Nederlands Filmfestival (NFF) in Rotterdam.
 
De verkiezing Filmleraar van het Jaar wordt georganiseerd door het Netwerk Filmeducatie in samenwerking met het NFF, Eye Filmmuseum, Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters en Stichting Nationale Onderwijsweek.