Inschrijving Startup Award TedxAmsterdamWomen geopend

30-07-2019 (11:01) - Prijzen

De inschrijving voor de Startup Award van TedxAmsterdamWomen is geopend. Tot 19 augustus kunnen vrouwen die een high potential startup leiden zich inschrijven voor deze wedstrijd.  De Startup Award maakt deel uit van het internationale TED platform en heeft als doel vrouwen met baanbrekende ideeën en initiatieven een podium te geven.  

Extra aandacht

Het is nog steeds hard nodig om vrouwelijke ondernemers extra aandacht te geven. Uit onderzoek van investeerders Eva Mol en Janneke Niessen blijkt dat 93 procent van de financiering van startups naar bedrijven geleid door mannen gaat. Begin deze maand besloot een belangrijke groep Nederlandse investeerders daarom alleen nog financiering te verstrekken aan bedrijven waarvan minstens 35 procent van het management uit vrouwen bestaat. 
 
Deelnemers aan de wedstrijd kunnen hun idee pitchen aan een jury met aan het hoofd Lara Ankersmit, adjunct-directeur Digitaal FD, en een zaal vol investeerders en adviseurs uit het bedrijfsleven. De winnaar krijgt een jaar lang professioneel advies, een zakenreis naar Hong Kong en een netwerk aan potentiële investeerders. De awards bestaan uit een voorronde, een halve finale en een finale tussen de overgebleven drie startups tijdens de jaarlijkse conferentie TEDXAmsterdamWomen op maandag 9 december in het Koninklijk Instituut voor de Tropen. 
 
Foto: TedxAmsterdamWomen