Nationale Opera & Ballet, Koninklijke Mosa en Royal FloraHolland finalisten Dutch Design Awards

Nationale Opera & Ballet, Koninklijke Mosa en Royal FloraHolland finalisten Dutch Design Awards

07-09-2017 (16:59) - Prijzen

De top drie finalisten voor de Best Client Award van de Dutch Design Awards (DDA) zijn onderling zeer verschillend, maar zijn alle drie sterke voorbeelden voor de manier waarop goed opdrachtgeverschap in relatie tot design zich op dit moment in Nederland ontwikkelt.


Nationale Opera & Ballet, Koninklijke Mosa en Royal FloraHolland blinken uit in hun uitgesproken langetermijnvisie en professionele opdrachtgever- en ondernemerschap. Zij laten daarmee 19 andere longlisters achter zich. De cases van deze drie finalisten zijn samen met het werk van alle finalisten te zien in de overzichtstentoonstelling tijdens Dutch Design Week in Eindhoven (21-29 oktober). Alle winnaars worden op 28 oktober bekendgemaakt tijdens de Awards Show. www.dutchdesignawards.nl


impact

De Best Client Award is de prijs voor opdrachtgevers die designers en vormgeving strategisch inzetten voor hun bedrijf. Belangrijke criteria zijn de mate van professionaliteit, strategie, duurzaamheid en innovatie. De selectiecommissie signaleert interessante ontwikkelingen:
“Design houdt zich niet alleen bezig met esthetiek, communicatie en identiteit, maar heeft ook impact op platforms, systemen en de business. Om die rol met succes in te vullen, moeten designers zichzelf met nadruk pro-actiever en beter onderbouwd (‘accountable’) opstellen. Het valt op dat het vakgebied enorm breed is geworden: nieuwe coalities en nieuwe processen worden ontwikkeld, kleine ontwerpstudio’s werken naast grote bureaus en losse projecten lopen naast langetermijn-samenwerkingen.”