WIES wint 3FM Talent Award

19-01-2020 (16:35) - Prijzen

De Nederlandse indiepopband WIES heeft de 3FM Talent Award gekregen. 3FM-dj Sander Hoogendoorn reikte deze prijs uit tijdens Noorderslag. De award is een aanmoedigingsprijs voor het 3FM Talent wiens carrière al in de lift zit, maar in 2020 een duwtje in de rug verdient.

De winnaar van de award wordt gekozen door 3FM-dj’s en professionals uit de muziekindustrie, zoals boekers, labels en journalisten. Ondanks dat de band pas sinds 2018 bestaat, behaalde WIES als kersvers 3FM Talent al een 3FM Megahit met de single ‘Soms Is Het Te Laat”.

Sander Hoogendoorn, 3FM-dj, licht de keuze voor de band toe: “Tijdens de Popronde waren alle ogen op WIES gericht en met 22 optredens in heel Nederland hebben ze een goede indruk achter gelaten. Met de single ‘Soms Is Het Te Laat’ waren ze al vaak te horen op 3FM. Afgelopen donderdag hebben ze bij Sanders Vriendenteam, de ochtendshow van 3FM, hun tweede single ‘Radiostilte’ laten horen met minstens zoveel hitpotentie als ‘Soms Is Het Te Laat’. Met deze twee singles, een goede liveperformance en gedreven ambitie reiken wij deze 3FM Talent Award uit aan WIES als aanmoediging voor het komende jaar.”  

?Foto: NPO 3FM/ Raymond van Olphen ?