Captains of Leadership: Build Your Facilitative Confidence

28-09-2021 (12:45) - Publicaties

Hoe komt het dat zoveel vergaderingen niet effectief zijn? Dit is de reden dat we moeten gaan werken met een type leiderschap dat empowerment van onderop in plaats van bovenaf stimuleert: ook wel bekend als faciliterend leiderschap. In Captains of Leadership leer je de geheimen van faciliterend leiderschap, waarmee je co-creatie naar een hoger niveau kunt tillen. Verspil geen tijd meer tijdens teamvergaderingen, leer hoe je elk teammoment kunt laten meetellen.
 
In het boek schetst auteur Alwin Put een driedelige aanpak waarin hij uitlegt hoe je door samen te werken het beste en het meeste uit mensen haalt. Dit boek is jouw gids om een ??faciliterend leider te worden, oftewel: een Captain of Leadership. In de drie delen wordt besproken (1) waarom het de moeite waard is om jezelf te ontwikkelen als facilitator, (2) hoe je leert werken met de heilige drie-eenheid van faciliteren (Guide, Conduct en Catalyse), en (3) hoe je de juiste gemoedstoestand en een hoog energieniveau bereikt om het maximale uit je bemanning te halen.
 
Captains of Leadership combineert elementen van business, creativiteit en zelfbewustzijn. Het is een onmisbare tool voor iedereen die gelooft in co-creatie.
 

Faciliteren

Alwin wil dat zijn publiek de kracht vindt om betere facilitators te worden en te groeien terwijl ze experimenteren met de heilige drie-eenheid van faciliteren: Guide, Conduct en Catalyse. Terwijl hij deze tools in zijn trainingen gebruikte, merkte hij hoe zijn cursisten in vertrouwen groeiden bij elke facilitaire uitdaging. Veel mensen hebben een natuurlijke neiging tot faciliteren, hij wil hen begeleiden om het concept en de waarde van faciliteren in hun professionele leven te gebruiken. Het boek is voor mensen om hun potentieel en de impact die ze kunnen hebben als facilitators te realiseren.


Over de auteur

Alwin Put is een Design Thinking expert, een veelgevraagd facilitator, trainer en spreker. Hij heeft een lange staat van dienst op het gebied van marketing & merkstrategie en werkt met start-ups, scale-ups, corporates en zijn eigen ondernemingen. Dit boek vat zijn lessen samen tijdens het leiden van co-creatiesessies met talloze mensen uit allerlei organisaties. Put is partner van de Design Thinkers Academy en woont in België.