Bierbrouwerij AB INBev stapt over op zonne-energie in West-Europa

09-01-2020 (10:35) - Sustainable

Alle brouwerijen van AB INBev in West-Europa draaien binnenkort op zonne-energie. De bierbrouwer, in Nederland bekend van de merken Bud, Hertog Jan, Jupiler, Leffe, Dommelsch en Corona heeft een overeenkomst gesloten met het bedrijf BayWa r.e. die de duurzame elektriciteit gaat leveren.


BayWa r.e. ontwikkelt twee zonne-energieparken in Spanje. Een daarvan, de Budweiser Solar Farm, gaat 250 gigawattuur duurzame elektriciteit per jaar leveren aan de 14 brouwerijen in West-Europa, waaronder de brouwerijen in Nederland in Dommelen en Arcen. Ter vergelijking, dit is voldoende om 670.000 Europese woningen per jaar van stroom te voorzien. De bieren van AB InBev in Nederland worden al sinds 2017 gebrouwen met elektriciteit afkomstig van waterkracht. Dit zal de komende tijd worden omgezet naar zonne-energie.

Green Deal

Nicolas Bartholomeeusen, Algemeen Directeur van AB InBev: ‘Als brouwer zijn we afhankelijk van natuurlijke ingrediënten - water, hop, gerst en gist - om onze bieren te brouwen. Duurzaamheid is dan ook niet slechts een onderdeel van onze activiteiten, het is onze kern. We zijn trots vandaag het partnerschap met BayWa aan te kondigen, waarmee we de volgende stap zetten om in nog meer landen volledig te brouwen met elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. We verwelkomen de nieuwe Europese Green Deal en roepen consumenten, klanten, collega's en collega-brouwers op om samen met ons over te stappen op hernieuwbare elektriciteit.’