BMW doneert namens BMW i3-rijders €100.000 aan Ocean Cleanup

BMW doneert namens BMW i3-rijders €100.000 aan Ocean Cleanup

22-03-2021 (17:46) - Sustainable

Op 22 maart, de Wereldwaterdag, heeft BMW Group Nederland namens 100 BMW i3-rijders 100.000 euro gedoneerd aan de non-profit organisatie The Ocean Cleanup: het ambitieuze en inmiddels wereldberoemde project van de Nederlandse ondernemer en uitvinder Boyan Slat om de oceanen en rivieren te ontdoen van plastic.
 
In 2013 – ook het jaar waarin BMW haar innovatieve en duurzame BMW i3 lanceerde – startte Boyan zijn ‘grootste schoonmaakactie in de geschiedenis’. Negen jaar later is het systeem verregaand gefinetuned en heeft hij met het eerste plastic dat The Ocean Cleanup uit het water van de Stille Oceaan heeft gevist zelfs al een hippe zonnebril met bijpassende koker weten te maken.
 
BMW Group Nederland ontwikkelde een speciale editie van de BMW i3, For The Oceans Edition en wil – speciaal voor Wereldwaterdag – uit naam van de eerste kopers van deze uitvoering een bijdrage doen aan The Ocean Cleanup. De BMW i3 wordt alleen met water- en windenergie gebouwd en heeft veel natuurlijke en gerecyclede materialen, waaronder oude visnetten voor de vloermatten.
 
De BMW i3 For The Oceans Edition heeft een heel bijzondere optie: een donatie van €1.000 voor plasticvrije oceanen inclusief certificaat. Namens 100 klanten, die bewust voor deze speciale uitvoering hebben gekozen, doneert BMW Group Nederland vandaag deze €100.000 aan The Ocean Cleanup.