ClearCircle komt met afbreekbare schoonmaakmiddelen

13-06-2019 (09:23) - Sustainable

ClearCircle introduceert vandaag een afbreekbare schoonmaakmiddelenlijn in een 'Bag in Box', een innovatief verpakkingsconcept. Daarmee biedt het nieuwe Nederlandse schoonmaakmiddelenmerk een volledig circulair retourprogramma voor de professionele werkomgeving. 


De verpakkingen worden na gebruik opgehaald, optimaal hergebruikt en in eigen beheer verwerkt tot nieuwe ClearCircle producten. Medewerkers bezorgen de schoonmaakmiddelen direct aan de klant, vullen de voorraad aan en nemen de lege verpakkingen retour.


Via een innovatief proces worden de verpakkingen tot wel acht keer hergebruikt, recycled en uiteindelijk verwerkt tot doseerkubussen en andere relevante producten. Het ‘Bag in Box’ retourprogramma bespaart klanten tijd, maar ook transport- en afvalverwerkingskosten. Bovendien verlaagt het hun CO2 uitstoot.


afvalreductie

De verpakkingen bestaan voor 81 procent uit rietsuiker en worden
85 procent kleiner na gebruik doordat ze vacuüm zuigen. Een gebruiksvriendelijke app geeft klanten real time inzicht in onder andere hun voorraad en de gerealiseerde afvalreductie. 

Jaarlijks wordt er in Europa ruim 25 miljoen ton aan plastic afval geproduceerd. 'Wij hebben ons ‘Bag in Box’ retourprogramma ontwikkeld om bij te dragen aan een oplossing hiervoor en het onze klanten makkelijk te maken om de plastic afvalberg te verkleinen', zegt Roland Aartsen, oprichter en mede-eigenaar van ClearCircle. 


eerste klanten

Het trainingscentrum op de KNVB Campus in Zeist is een van de eerste gebruikers van de ClearCircle producten. 'In onze professionele keuken is ‘schoon’ op alle niveaus belangrijk', zegt Jacco Rozenberg, Service en Keuken Chef. 'Niet alleen een brandschone keuken, maar vooral ook de wijze waarop we de keuken schoonmaken. Wij zijn dan ook erg blij met het circulaire schoonmaakconcept van ClearCircle dat ons volledig ontzorgt en ons bovendien helpt om ons afval en onze footprint te reduceren.'