LIVEKINDLY Collective voegt Rival Foods toe aan portfolio

LIVEKINDLY Collective voegt Rival Foods toe aan portfolio

08-02-2021 (11:25) - Sustainable

Rival Foods en LIVEKINDLY Collective zijn een partnerschap aangegaan. Na The Fry Family Food Co., LikeMeat, Oumph! en No Meat, is Rival Foods de vijfde toevoeging aan het portfolio van LIVEKINDLY Collective.
 
Door samen te werken worden de complementaire kennis en middelen van beide organisaties bijeengebracht wat resulteert in een nieuw model voor versnelde productinnovatie. Het doel is om samen de perfecte plantaardige whole-cut kip te produceren zodat de wereldwijde consument gemakkelijker een duurzame keuze kan maken, zonder in te leveren op kwaliteit.
 
Rival Foods ontwikkelde een nieuw, innovatief productieproces om de traditionele vleeservaring voor de consument te kunnen evenaren. Het bedrijf wist als eerste ter wereld plantaardige ingrediënten te transformeren tot hele stukken plantaardige proteïne. Het resultaat is een plantaardige vleesvervanger van hoge kwaliteit met ongeëvenaarde vezelige en rijke textuur.
 

Innovatief proces

“De sleutel tot het verleiden van de consument om hun gedrag aan te passen van vlees naar plantaardige producten, is het creëren van plantaardige voedingsmiddelen die lekker smaken én de juiste textuur hebben. Alleen dan is het een volwaardig alternatief,” geeft Birgit Dekkers, medeoprichter van Rival Foods, aan. “Door een innovatief proces te ontwikkelen om hele stukken plantaardige proteïne, ofwel whole-cuts, te produceren wordt dezelfde sappigheid en vezelige structuur gecreëerd die je normaal alleen in vlees terugvindt. Dit is uniek binnen de plantaardige voedingssector.”