Ontdek de herkomst van nootmuskaat op Verstegen.nl

21-08-2019 (15:11) - Sustainable

Verstegen Spices & Sauces heeft een platform gelanceerd waarop consumenten kunnen checken welke reis de nootmuskaat die ze gekocht hebben heeft afgelegd van Indonesische boer tot supermarkt.
 
Op de website is onder meer informatie te vinden over de verschillende partijen die bij de productie van nootmuskaat betrokken zijn en het inkomen van de boeren. Verstegen wil met het project nieuwe kennis opdoen over haar keten, om er uiteindelijk positieve invloed op uit te kunnen oefenen. 
 

Fairfood

Het platform is gebouwd door ngo Fairfood, die in opdracht van Verstegen ook een onderzoek uitvoerde naar de hoogte van een leefbaar inkomen voor de boeren. Dat onderzoek wees uit dat de boeren op dit moment met alleen de nootmuskaatteelt onvoldoende verdienen. Het onderzoek laat daarnaast zien dat de prijs niet de enige variabele is in de realisatie van een leefbaar inkomen. Verstegen onderzoekt momenteel wat de juiste interventies zijn om een leefbaar inkomen voor de boeren te realiseren.
 

QR-code

Vanaf deze week kunnen consumenten via een QR-code de reis van hun gekochte nootmuskaat bekijken. Ze zetten zichzelf daarbij letterlijk op de kaart door hun eigen pakje nootmuskaat te claimen. De nootmuskaat is verkrijgbaar bij alle vestigingen van Coop. De reis van de nootmuskaat is voor iedereen te bekijken op  het platform Verstegen.nl 
 
Foto: Verstegen.eu/nl