Palmolive presenteert body wash-assortiment in duurzaam jasje

28-10-2021 (12:27) - Sustainable

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders zich, natuurlijk logischerwijs, laten leiden door hun portemonnee als het om duurzaamheid gaat: voor meer dan een kwart van de Nederlandse consumenten wint een lagere prijs het van duurzaamheid. Palmolive wil het consumenten daarom makkelijker maken om een duurzamere optie te kiezen en herformuleert de oplossing: een duurzaam body wash-assortiment dat óók betaalbaar is.
 
Het merk herlanceert hun body wash-assortiment, met een herformulatie op zowel het gebied van ingrediënten als de verpakking. De nieuwe formule is voor 95% biologisch afbreekbaar en wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die voor 95% van natuurlijke oorsprong zijn. Het body wash-assortiment komt nu in flessen die zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic en recyclebaar zijn. Het assortiment bevat geen microplastics en is dermatologisch getest om de natuurlijke balans van de huid te respecteren.


Minder plastic, minder afval

Rond 2025 zal het hele productassortiment van Palmolive in recyclebare, herbruikbare of composteerbare verpakkingen verkrijgbaar zijn als onderdeel van de Colgate-Palmolive Sustainability & Social Impact Strategy. Palmolive behaalde onlangs de TRUE Zero Waste Gold-certificering in zijn Anzio-fabriek, wat betekent dat minder dan 10% van het afval van de fabriek naar de vuilstort gaat.