PlasticRoad maakt circulaire infrastructuur van plastic afval op grote schaal mogelijk

21-05-2021 (13:17) - Sustainable

De komende jaren verandert de traditionele wereld van wegenbouw naar een geautomatiseerde, digitale bedrijfstak waarin nieuwe materialen gebruikt gaan worden, blijkt uit onderzoek van McKinsey (2021). De veranderingen zijn zichtbaar in vier trends: autonoom rijden, geautomatiseerde productie, digitalisering en vernieuwing van wegenbouwmaterialen.
 
Hierdoor zien de wegen van de toekomst er niet alleen anders uit, ze worden ook sneller geproduceerd én aangelegd. Bijvoorbeeld door het gebruik van nieuwe materialen, zoals gerecycled plastic. PlasticRoad schudt de traditionele markt van infrastructurele werken op. Met de marktintroductie van een vernieuwd, industrieel geproduceerd product maakt het bedrijf circulaire infrastructuur van plastic afval nu realiteit.
 
Om in te kunnen spelen op de marktontwikkelingen en te voldoen aan een meer diverse klantvraag, presenteert PlasticRoad een vernieuwd productportfolio. Dit duurzame portfolio biedt infrastructurele oplossingen voor de effecten van klimaatverandering, de circulaire economie en actuele infrastructurele en maatschappelijke uitdagingen, zoals CO2-uitstoot en beperkte tijd en ruimte in de stad voor aanleg en onderhoud van infrastructuur en de hoge kosten die daarmee gemoeid gaan.
 
“Sinds de eerste pilots met het product in 2018 heeft PlasticRoad een flinke reis afgelegd. Vandaag presenteren we de circular, climate adaptive, lightweight (CCL) producten aan de markt. Deze industrieel geproduceerde producten van gerecycled afval zijn vanaf nu commercieel verkrijgbaar, wij zijn er klaar voor. Met de CCL200 en CCL300 werken we samen met onze partners aan het behalen van hun én onze duurzaamheidsambities”, vertelt Eric Kievit, Managing Director bij PlasticRoad.
 

Nieuwe samenwerkingspartners

Dat de vernieuwde producten helpen om duurzaamheidsambities nog beter te verwezenlijken is niet onopgemerkt gebleven. Verschillende nieuwe partners sluiten zich aan. Zo heeft PlasticRoad een deel van het voetpad naar de hoofdingang van de Efteling voorzien van het nieuwe product de CCL300. “Wij hebben als Efteling de ambitie om klimaatneutraal te worden, afvalpreventie en hergebruik spelen daarin een belangrijke rol. Met die gedachte omarmen wij dit initiatief en werken we graag samen met PlasticRoad. Het is heel bijzonder dat we nu beschikken over een deel circulair en innovatief looppad naar onze hoofdentree”, aldus Wyke Smit, Team Lead Bestuurlijke Zaken, Efteling.
Ook volgende commerciële samenwerkingen krijgen inmiddels alweer vorm.