Qatar Airways lanceert CO2-compensatieprogramma voor passagiers

03-11-2020 (16:41) - Sustainable

Passagiers van Qatar Airways kunnen vanaf nu de CO2-uitstoot van hun vliegreis vrijwillig compenseren bij de luchtvaartmaatschappij. De financiële bijdragen van de passagiers gaan naar een windenergieparkproject van ClimateCare in India. ClimateCare is een organisatie gespecialiseerd in duurzame ontwikkeling. 
 
Klanten kunnen kiezen voor het CO2-compensatieprogramma bij aankoop van tickets via de website en via de mobiele app van Qatar Airways. De luchtvaartmaatschappij werkt voor het compensatieprogramma samen met de International Air Transport Association (IATA). IATA's Carbon Offset Programme is goedgekeurd door de onafhankelijke auditorganisatie Quality Assurance Standard, de hoogste standaard voor CO2-compensatie die beoordeelt hoe organisaties emissies berekenen, compensatieprojecten selecteren en hoe ze deze informatie aan hun klanten communiceren.
 
ClimateCare heeft voor het Fatanpur-windenergiepark-project 54 windenergiegeneratoren geïnstalleerd in India waarmee schone elektriciteit wordt opgewekt en geleverd aan het Indiase nationale elektriciteitsnet. Deze turbines verdringen de elektriciteit die wordt opgewekt met fossiele brandstoffen van het Indiase net, waardoor de totale koolstofintensiteit afneemt en de uitstoot wordt verminderd. Dit project vermijdt jaarlijks 210.000 ton aan broeikasgasemissies.