SodaStream roept in videoboodschap op om de aarde niet te vergeten

21-04-2020 (10:14) - Sustainable

SodaStream heeft naar aanleiding van de Dag van de Aarde op 22 april een video uitgebracht waarin het merk oproept om de planeet niet te vergeten. De video heeft vanwege de coronacrisis een sociale en een ecologische boodschap: ‘we moeten thuisblijven om dit te overwinnen, maar zodra we dit overwonnen hebben, laten we dan niet vergeten om beter voor de planeet te zorgen, ons thuis’.
 
Het bruiswatermerk, dat onderdeel is van PepsiCo, kondigt op de Dag van de Aarde ook haar doelen aan in haar missie om afval van wegwerpplastic te verminderen. Zo is SodaStream van plan om het gebruik van bijna 67 miljard flessen te besparen tegen 2025. Om dit mogelijk te maken stapt het bedrijf vanaf begin 2021 over van plastic naar metalen flessen voor al haar smaken. SodaStream-smaken worden gebruikt om thuis zelf bruisende dranken te maken. De SodaStream-fabriek in Israël produceert zo’n 30 miljoen flesjes met smaken per jaar, laat het bedrijf weten.
 

Hernieuwbare energie

SodaStream laat verder weten dat het ook investeert in hernieuwbare energie; zo zijn dit jaar zonnepanelen op het dak van de hoofdfabriek geplaatst, die nu al 5 procent van de energiebehoeften van het bedrijf voorzien, en er wordt gestreefd naar 20 procent in 2021. ‘We onderzoeken voortdurend verdere stappen, ook op het gebied van hernieuwbare energie. Als bedrijf voelen we ons verantwoordelijk en toegewijd aan de wereld die we aan de volgende generaties zullen achterlaten’, aldus Eyal Shohat, CEO van SodaStream.