Van Eijk en Van der Lubbe haalt het om de hoek

01-09-2019 (16:03) - Sustainable

"A better future will be made with … algae. Or bacteria. That’s the dominant theme of this sweeping exhibition". Dat schreef de New York Times over NATURE- de exposities in Cube design museum én Cooper Hewitt New York. Van Eijk & Van der Lubbe tekende het circulair tentoonstellingsontwerp voor Cube. 
 
De tentoonstelling toont 62 baanbrekende projecten van internationale ontwerpers waarbij de natuur als uitgangspunt dient. Van Eijk & Van der Lubbe heeft zich laten inspireren door het onderwerp en ontwikkelde een circulair tentoonstellingsontwerp voor Cube. Een tentoonstelling die zo min mogelijk aanspraakt maakt op onze grondstoffen.
 
De ondergronden en sokkels waarop de objecten worden geëxposeerd, zijn gemaakt van natuurlijke materialen en afkomstig van lokale leveranciers. Een vloer van gegoten bijenwas, een ondergrond van gedroogde Maasklei, een veld van gerecycled papierpulp- het zijn een paar voorbeelden van materialen die na gebruik in de expositie retour gaan naar plek van herkomst. Hierdoor gaat - in tegenstelling tot wat vaak bij tentoonstellingen gebeurt - vrijwel niets de container in.
 
De tentoonstelling is te bezoeken t/m 19 januari in Cube design museum.