De beste 5 tips voor Iphone X gebruikers

23-07-2019 (10:25) - Tech

Als je plannen hebt om een iPhone X refurbished te kopen, is een iPhone X een gave, geavanceerde telefoon die je veel plezier en gebruiksgemak gaat bezorgen. Een iPhone X refurbished of een nieuw toestel is een goede manier om jezelf te verwennen. Hoe je jouw toestel slim en efficiënt kunt gebruiken, lees je in vijf iPhone X tips hieronder. 


1. Zorg ervoor dat de bereikbaarheid ingeschakeld is

Een iPhone X refurbished typeert zich door een relatief lang scherm. Hierdoor kun je bij het bedienen van het toestel met één hand, helaas niet overal bij. Dit is echter gemakkelijk op te lossen. Schakel via de route instellingen > algemeen > toegankelijkheid, de bereikbaarheid in!


2. Controleren hoe vol de accu nog is

Met een iPhone X kun je op een snelle manier kijken of de telefoonaccu nog vol is door het controlecentrum te openen. Swipe bij de notch vanaf rechtsboven naar beneden en... Klaar is Kees. Dit is nodig omdat op het startscherm niet automatisch een icoontje met accupercentage staat en de statusbalk relatief compact is.


3. Switchen tussen diverse apps

Het veranderen van apps gaat met de iPhone 10 op een andere manier dan bij eerder iPhone-modellen. Door van onderaf naar boven te vegen over het scherm en daarna jouw vinger nog even op het scherm te laten rusten, komen de app-icoontjes automatisch naar boven. Je kunt de apps echter nog sneller tevoorschijn toveren met de iPhone X. Via een kort veegje naar boven toe komen de app-icoontjes ook omhoog. 


4. Afsluiten van apps 

Als je een app op de iPhone X wilt afsluiten, gaat dat ook op een iets andere manier dan bij voorgaande uitvoeringen van de iPhone. De apps kun je uitschakelen door ze naar boven te swipen, totdat ze uit het scherm verdwenen zijn. Een andere optie is op de stopbordjes drukken die bij de apps te zien zijn. 


5. Ontgrendelen via Face ID 

De iPhone X kun je ontgrendelen via gezichtsherkenning (Face ID), en niet meer via vingerafdrukken. Het is mogelijk om het ontgrendelingsproces op de iPhone X nog wat te versnellen. Ga eerst naar instellingen > beeldscherm en helderheid, en zet dan 'Raise to wake' aan. Deze functie zorgt ervoor dat je niet meer het scherm aanraken hoeft om het toestel te activeren. Een aardige optie is ook om bij instellingen > Face ID en toegangscode de optie 'Aandacht vereist voor Face ID' uit te zetten. Hierna hoef je jouw ogen bij het kijken naar het scherm minder scherp te focussen, waardoor deze sneller toegankelijk wordt. Uiteraard is dit iets minder veilig dan een scherpe gezichtsherkenning, maar het bespaart je wel tijd en moeite.