E-Learning markt groeit met €1,1 miljard

E-Learning markt groeit met €1,1 miljard

11-02-2021 (10:23) - Tech

Zes procent van alle Nederlanders wil binnen een jaar een online opleiding volgen. Hiermee komt het totale aantal Nederlanders dat online een opleiding heeft gevolgd op 4,3 miljoen. Dit blijkt uit de E-Learning Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 4.600 Nederlanders.

Zes procent van de Nederlanders wil binnen nu en een jaar een online opleiding gaan volgen. Dit komt neer op ongeveer 850.000 Nederlanders. De gemiddelde prijs per opleiding is €1.290. Dit vertegenwoordigt een potentiële marktomzet van €1,1 miljard. Van de toekomstige gebruikers heeft 41% nog niet eerder een online opleiding gevolgd.
 
Voorkeur voor ICT
De meeste geïnteresseerden hebben een voorkeur voor het vakgebied ICT (19%). Algemene computercursussen, informatica en diverse programmeertalen zijn voorbeelden hiervan. ICT is vooral populair onder mannen en 18- tot 34-jarigen. Op enige afstand volgen taal (8%), psychologie (8%), zorg (5%) en administratie (4%).
 
Uit eigen zak
De helft (50%) van alle leskosten wordt door de consumenten zelf betaald. Iets meer dan twee vijfde (41%) is voor rekening van de werkgevers. De overheid draagt 3% bij aan de totale kosten. Zes procent wordt op een andere manier gefinancierd.