Huawei kondigt smartboards voor zakelijke markt aan

25-05-2021 (14:16) - Tech

Huawei komt met de HUAWEI IdeaHub series: smartboards voor de zakelijke markt. Het techbedrijf introduceert twee varianten, één voor bedrijven en instellingen en daarnaast één specifiek ontworpen voor scholen. Beide draaien op Android en hebben Windows 10 als extra. Dankzij jarenlange ervaring met smartphones, tablets en laptops kan Huawei kwalitatief superieure smartboards aanbieden tegen een voordelige prijs.

De IdeaHub S en IdeaHub Pro zijn gericht op bedrijven, overheden en instellingen. De slimme whiteboards hebben een minimaal design, hoge resolutie beeldscherm en een allerlei intelligente foefjes. Beide zijn uitgerust met liefst 12 microfoons en een geavanceerde camera (4K bij de IdeaHub Pro, 1080P bij de IdeaHub S), waardoor tijdens conference calls de gehele ruimte goed te zien en tot vanaf 8 meter ver te horen is. Intelligente software zorgt ervoor dat een sprekend persoon direct herkend wordt. De IdeaHub kan vervolgens automatisch inzoomen en bovendien al het andere geluid behalve dat van de spreker filteren. Ideaal in bijvoorbeeld drukke ruimtes.
 

Whiteboard

Maar ook als whiteboard staat de IdeaHub z’n mannetje. Het 4K touch-beeldscherm is haarscherp en vanzelfsprekend te gebruiken om notities op te maken. De aantekeningen kun je direct delen met je collega’s, als afbeelding of automatisch geconverteerd naar tekst. Doordat het smartboard op zowel Android als Windows 10 draait, hoeft de gebruiker geen enkele functionaliteit te missen.


Onderwijs

Huawei ontwikkelde daarnaast een SmartBoard specifiek voor het onderwijs. Als extra feature heeft dit scherm een door TÜV gecertificeerd hardware blauwlichtfilter, waardoor de ogen van leerlingen worden beschermd tegen schadelijk licht. Het beeldscherm heeft een kijkhoek van 178° waardoor het van overal in de klas goed te bekijken is. Verder heeft dit smartboard twee microfoons die geluid uit een hoek van 180 graden en vanaf 8 meter afstand kunnen opvangen. Ook niet onbelangrijk: IdeaHub Board heeft geen camera’s, waardoor privacy van de leerlingen gegarandeerd is.