Met HEY verstuur je aanrakingen

12-01-2017 (14:11) - Tech

Een nieuw hebbedingetje voor Valentijnsdag: de HEY bracelet. De armband zorgt ervoor dat je op afstand aanrakingen kunt versturen en ontvangen. Zo ben je dichtbij elkaar terwijl je eigenlijk ver weg bent. 
 
De Nederlandse uitvinding is de allereerste armband die een menselijke aanraking nabootst. Niet met een mechanische vibratie, of een trillende sensatie, maar met een echt zacht ‘knijpje’. HEY gebruikt een geavanceerde techniek die via Bluetooth met je smartphone communiceert. Om een aanraking te versturen moet je je armband gelijktijdig op twee punten aanraken. Je aanraking wordt dan via je smartphone verzonden naar de gekoppelde tweede smartphone en armband. De ontvanger voelt jouw liefdevolle berichtje alsof er iemand heel zacht in zijn/haar polst knijpt.
 
HEY is uitgevonden door Mark van Rossem. Samen met ondernemer David van Brakel verzamelde hij een team van creatieve en technische professionals. Samen willen zij producten ontwikkelen die mensen dichter bij elkaar brengen. HEY is hiervan het eerste product.
 
Het slimme interactieve sieraad komt rond Valentijnsdag op Kickstarter. De armband zit inmiddels in zijn laatste ontwikkelingsfase. Met een doelbedrag van € 85.000 hoopt HEY via Kickstarter de volgende stap richting productie te nemen. Het hebbedingetje wordt in eerste instantie in twee kleuren beschikbaar: wit & roségoud en antraciet & zwart. In eerste instantie gaat het product 62 euro kosten.