Nederlandse app maker 24i Media neemt Mautilus over

10-05-2018 (18:11) - Tech

24i Media, een van origine Nederlandse speler op het gebied van technologie voor internet tv-apps, maakt  de overname bekend van Mautilus, een Tsjechische ontwikkelaar van tv-apps die zich specialiseert in HbbTV en streaming video-applicaties voor verschillende tv-platformen.
 

De overname versterkt het technologieframework van 24i met nieuwe producten en mogelijkheden, en verhoogt de productiecapaciteit. De overname van Mautilus is de volgende stap van het Amsterdamse mediatechnologiebedrijf om de beste technologie voor videostreaming-applicaties te leveren.
 

app voor iflix

De kans is groot dat Nederlandse tv-kijkers dagelijks gebruik maken van de apps van 24i, bijvoorbeeld op de smart-tv, tablet of telefoon. Zo ontwikkelde het bedrijf onder andere de apps voor Pathé Thuis, Videoland, Fox Sports en NPO Start. Dagelijks worden deze apps door duizenden consumenten gebruikt om naar films, televisieseries en wedstrijden te kijken. Het overgenomen Mautilus heeft onder meer de HBO-app ontwikkeld en werkt momenteel aan de app voor iflix, de videodienst die inmiddels meer dan 6,5 miljoen kijkers bedient in onder meer Azië en het Midden-Oosten.
 

70% groei

24i blijft groeien en zijn positie uitbouwen in de markt van videotechnologie. In 2017 werd 70% groei gerealiseerd en deze trend zet door in 2018. Mautilus is de tweede overname door 24i in 2018, nadat het bedrijf in maart al de multiscreen videoplatform provider Vigour overnam.