Nieuwe tooling Ranking Masters voorspelt effectiviteit SEO campagne

Nieuwe tooling Ranking Masters voorspelt effectiviteit SEO campagne

05-11-2019 (09:29) - Tech

SEO-bureau Ranking Masters heeft een nieuwe inhouse SEO tooling ontwikkeld die in staat is een prognose van het verwachte verkeer af te geven voordat een SEO campagne van start gaat. Op dit moment is gemiddeld genomen de prognose 88 procent nauwkeurig. 
 
Volgens Ranking Masters is dat de accuratie van de prognoses bij websites en webshops in de meubel niche zelfs rond de 93 procent. Doordat de software blijft leren van behaalde resultaten komt dit percentage naar verwachting gemiddeld genomen boven de 90 procent uit.
 
Met de nieuwe tooling geeft Ranking Masters verwachtingen af die gebaseerd zijn op koppelingen met bekende SEO software systemen. Het bedrijf laat daar vervolgens een zelf ontwikkeld algoritme op los. Dit algoritme leert van prognoses en stuurt deze continue bij zodra de resultaten van de campagne bekend zijn. 
 
Als de campagne-resultaten nog achterblijven op de verwachtingen worden deze resultaten handmatig geanalyseerd. Vervolgens worden de learnings opgeslagen en de verbeteringen verwerkt in het algoritme.