Populariteit Refurbished iPhones in de lift

23-06-2020 (08:29) - Tech

Apple iPhone is op Google het populairste mobiele telefoonmerk onder Nederlandse consumenten. Niet voor niets dus groeit ook de markt voor refurbished iPhones de laatste jaren snel. Uit De Grote Refurbished Barometer van BigSpark blijkt dat 19% van alle verkochte iPhones in ons land inmiddels al een refurbished iPhone is. Bovendien wordt er online meer gezocht naar refurbished iPhones dan naar nieuwe iPhones.
 
Kostenbesparing en duurzaamheid zijn voor velen de belangrijkste overwegingen om voor een gereviseerde smartphone te kiezen. iPhoned heeft een grootschalig consumenten- marktonderzoek gedaan om de Nederlandse refurbishedmarkt in kaart te brengen. Uit de reacties van de ruim drieduizend ondervraagden zijn zeven trends op te maken, die een goed beeld geven van de huidige staat van refurbished smartphones in Nederland. Deze trends zijn gebundeld in de grote Refurbished Barometer 2020. Uit de barometer blijkt dat refurbished ook in 2020 nog steeds groeit. De verwachting is dat refurbished-verkoop zal blijven stijgen in Nederland.
 

Niet hetzelfde

Als je op zoek gaat naar een refurbished smartphone is het goed om te weten is dat een refurbished iPhone niet hetzelfde is als en tweedehands smartphone. Een refurbished smartphone is een gerenoveerd toestel dat al eens eerder is gebruikt. Het verschil met een gewone tweedehands smartphone is dat refurbished smartphones uitgebreid worden gecontroleerd. Daarnaast worden onderdelen gerepareerd of vervangen als dit nodig is. Kiezen voor een refurbished smartphone heeft dus diverse voordelen. Je betaalt meestal een lager bedrag en je krijgt garantie op je toestel. Daarbij maak je ook een duurzame keuze. Het apparaat wordt opgeknapt en opnieuw verkocht en belandt dus niet bij het afval. Verder zorgt de komst van het Keurmerk Refurbished iPhone voor meer zekerheid over de kwaliteit van de toestellen.
 
Bij FixjeiPhone vind je refurbished iPhones in alle prijsklassen, getest op meer dan 50 punten met twee jaar garantie en voorzien van het Keurmerk Refurbished. Zo weet te zeker dat je nog lang plezier gaat hebben van je aanschaf. En mocht er toch iets kapot gaan, dan vind je bij FixjeiPhone alle onderdelen om het probleem snel en goed op te lossen.