Robocase genomineerd voor Heritage in Motion Award

11-09-2018 (10:10) - Tech

Robocase heeft een nominatie ontvangen voor de ‘Heritage in Motion Award’ in de categorie ‘Games & Interactive Experiences’. Dat heeft de Heritage in Motion jury vrijdag bekendgemaakt.


Alexander Zwennes, directeur bij Kiss the Frog: ‘’We hebben vanuit de markt veel positieve reacties gekregen, en deze nominatie voelt als een bevestiging. De Robocase brengt vernieuwing in de museumbranche en biedt nieuwe mogelijkheden als het gaat om het tentoonstellen van delicate objecten.’’

 

multimediaal

Kiss the Frog en Bruns ontwikkelden de Robocase. Een interactieve vitrine met een robotarm die objecten oppakt en presenteert. Robocase brengt objecten dichter bij een bezoeker. Bezoekers kunnen een object uitkiezen en nadat de robotarm het naar een persoonlijke console heeft gebracht, beter verkennen met behulp van een multimediale presentatie.


De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door een geselecteerd comité van producers, directeuren en andere vertegenwoordigers van multimediale producties. Heritage in Motion is een wedstrijd voor producenten en gebruikers van games gerelateerd aan Europa’s cultureel erfgoed.