Synetic en Triple ontwikkelen nieuwe hostingoplossing

04-04-2019 (09:21) - Tech

Synetic en Triple hebben de handen ineen geslagen. Samen lanceren ze vandaag een state-of-the-art cloudplatform, draaiend op Kubernetes en ontwikkeld volgens de modernste hostingprincipes.


Ruim vijf jaar geleden ontwikkelden Synetic en Triple een gespecialiseerde hostingomgeving. Om aan te blijven haken bij de huidige behoeften, was het tijd voor vernieuwing. Daarom investeerden Synetic en Triple vol overtuiging in nieuwe technologie. 


Er werd een gezamenlijk projectteam opgezet en een visie voor een nieuwe hostingoplossing opgesteld. Het uitgangspunt daarbij was de behoefte aan flexibiliteit, snelheid en beheersbaarheid. Vandaag presenteren de bureaus daarom een eigentijds hostingplatform. 


cloudhosting


Cloudhosting vormde daarvoor het uitgangspunt. Van de grootste cloudproviders bleek Google Cloud Platform de best passende optie te zijn. Het stond niet alleen aan wieg van Kubernetes, het go-to open source systeem voor moderne cloud hosting, maar biedt ook de hoogste performance met de meeste features.


Op het nieuwe hostingplatform kunnen verschillende versies van applicaties gedraaid worden, met out-of-the box support voor diverse PHP- en JavaScript-frameworks, zoals Drupal, Symfony, Node.js en Vue.js. Ook andere software als Redis cache, Solr, Elasticsearch en Thumbor is snel te integreren. 


testen

Met het cloudplatform krijgen klanten bovendien een aanzienlijk kortere time to market. Elke release kan automatisch getest worden en klanten zien nieuwe functies snel op hun website gerealiseerd. Op het platform kan, bij wijze van spreken, met een druk op de knop een volledig nieuwe of extra applicatie gedraaid worden, in een eigen hostingomgeving. Zo kunnen bijvoorbeeld snel campagnes opgezet worden en zijn er mogelijkheden voor A/B-testen. Op die manier komen bedrijven er direct achter of de user experience van hun website aansluit bij de verwachtingen van bezoekers.