XS4ALL introduceert als eerste malwarefilter

24-04-2018 (11:15) - Tech

XS4ALL is de eerste provider in Nederland een malwarefilter in haar netwerk introduceert. Klanten zetten het filter gratis aan en beschermen daarmee in één keer alle apparaten die in huis verbonden zijn met het internet tegen malware, zoals ransomware en phishing mails van malafide websites. 


Niet alleen computers, maar ook digitale thermostaten, camera’s en lampen die online zijn via de vaste internetverbinding, worden hiermee beter beschermd. Arjan van Hattum, Security Officer XS4ALL.“Dit filter zorgt er niet alleen voor dat malware een stuk moeilijker op je systeem komt, maar zelfs na besmetting stopt het de communicatie tussen een reeds besmet apparaat en de malwarecontroleserver. Belangrijke informatie kan in zo’n geval dus niet buitgemaakt worden." 


Volgens virusscanner Kaspersky werden het afgelopen jaar 1,1 miljard online aanvallen gepleegd in 185 landen. Bijna dertig procent van alle computers had daarmee te maken. Ook werden in 2017 ruim acht miljoen nieuwe typen malware op het internet ontdekt.