YoungCapital krijgt dating-app

30-03-2017 (09:13) - Tech

Met behulp van big data en machine learning gaat YoungCapital de datingmarkt bestormen. Het recruitmentbedrijf lanceert YoungCupido, dat profielinformatie van kandidaten gebruikt om duurzame liefdesmatches te maken. 
 
Naar eigen zeggen is de app effectiever dan bekende datingapps als Happn en Tinder, vanwege een zelf ontwikkeld algoritme. De dating-app stelt de match op persoonlijkheid centraal. Hiervoor combineert YoungCupido complexe data uit diverse tests, zoals een persoonlijkheidstest, een intelligentietest en een competentietest (de Talent Scan). Ook worden voorkeuren op het gebied van opleiding en loopbaan meegenomen.
 
Het algoritme kan op basis van deze data voorspellen welke mensen goed bij elkaar passen. Hugo de Koning, medeoprichter van YoungCapital: ‘Huidige mobile-only dating-apps draaien meer om looks dan om inhoud en zijn niet effectief. Met apps als Tinder en Happn kost het je gemiddeld zelfs 38 uur om één persoon in levenden lijve te ontmoeten, en meer dan 150 uur om een vaste relatie te vinden. Dat moet toch beter en sneller kunnen?’