DS Smith onderzoekt duurzame verpakkingen

28-05-2019 (13:25) - Toeleveranciers

DS Smith heeft vandaag een onderzoek gepubliceerd, waaruit blijkt dat Europese supermarkten 1,5 miljoen ton plastic kunnen terugwinnen binnen slechts vijf gebieden. Het rapport 'Transforming the Supermarket Aisle' kwam tot stand in samenwerking met White Space.


In het rapport wordt vastgesteld welke plastic verpakkingen supermarkten kunnen vervangen door alternatieve, hernieuwbare materialen. De vijf vastgestelde categorieën zijn goed voor ruim 70 miljard afzonderlijke stuks plastic per jaar en worden aangemerkt als categorieën die in aanmerking komen voor vermindering en vervanging door het verpakkingsbedrijf.


Miles Roberts, CEO van DS Smith, verklaarde: 'Er mag geen twijfel over bestaan dat er nog veel werk aan de winkel is, maar in ons onderzoek liggen al mogelijke antwoorden besloten. Ons onderzoek toont aan dat eenvoudige veranderingen in de gebruikte materialen een groot verschil kunnen maken voor retailers, waardoor het gebruik van plastic in de komende tien jaar met miljoenen tonnen zal afnemen. Hoewel het geen wondermiddel is, weten we dat duurzame papiervezel-gebaseerde verpakkingen een belangrijke rol spelen, en aantrekkelijk zijn voor onze klanten en consumenten.'


innovaties

Zo zouden er goede alternatieven zijn voor onder meer plastic trays, bakjes voor versproducten, krimpfolie en verpakkingen voor kant-en-klaarmaaltijden. Bovendien zijn er volgens DS Smith veel innovaties mogelijk binnen het vlees-, vis- en kaasschap. 


Bekijk hier het volledige rapport.