SpotX groeit ook door naar België

09-01-2018 (10:49) - Toeleveranciers

SpotX gaat alweer zijn achtste Europese kantoor openen. De vestiging in Brussel moet ervoor zorgen dat ook daar de lokale adverteerders- en uitgeversmarkt bediend kan worden en de groei van het bedrijf op een soepele manier wordt opgevangen.

 

omzetstijging

Daarbij wil SpotX ervoor zorgen dat advertentiecontent op het juiste moment het juiste publiek bereikt. Meouane Saadi zal dit in goede banen moeten gaan leiden, hij is de director platform services bij het nieuwe kantoor. De groei van het bedrijf is niet alleen op deze locatie merkbaar. In Amsterdam heeft het bedrijf zijn team uitgebreid naar 25 FTE, een logisch gevolg na een flinke omzetstijging in 2017 (62%). 
 

aantrekkende markt

De snelle groei is volgens Elwin Gastelaars van SpotX niet alleen te danken aan de omzetstijging, maar ook aan de Europese markt: ‘We zien in alle Europese landen, dus ook in België, een versnelling in de adoptie van programmatic trading en een groei in bestedingen. Premium publishers en media owners zijn niet alleen op zoek naar de beste technologie, maar hebben ook een sterke behoefte aan een lokale partner die met ze meedenkt en meehelpt reclameopbrengsten te optimaliseren.’