Van Dobben met lokaal bereide 'Zuid-Koreaanse' bitterbal naar Holland Heineken House

23-01-2018 (09:22) - Toeleveranciers

Bij het Hollandse feest in het Holland Heineken House in Zuid-Korea is een lekkere bitterbal onmisbaar. Omdat het importeren van snacks naar Zuid-Korea ingewikkeld is en de eisen die het land stelt uiterst streng zijn, heeft Van Dobben besloten om ter plaatse verse, ambachtelijke bitterballen te bereiden met lokale, Zuid-Koreaanse ingrediënten. 


De Meestercroquettenmaker komt op 7 februari aan in Zuid-Korea en heeft dan twee dagen de tijd om de originele, geliefde Van Dobben receptuur te ontwikkelen met lokale ingrediënten. Vanaf 9 februari gaat hij 17 dagen lang, dagelijks 1300 bitterballen op ambachtelijke wijze met de hand draaien om het Oranjefeest in het Holland Heineken House compleet te maken.


120 kilo rundvlees, 100 kilo bloem, 100 kilo groenten

In totaal zal de Meestercroquettenmaker tijdens de Olympische Spelen meer dan 22.000 bitterballen draaien. Hiervoor gebruikt hij onder andere 120 kilo rundvlees, 100 kilo bloem, 60 kilo roomboter, 60 kilo variëteit groenten en 40 kilo ui, 60 kilo ei en 250 kilo paneermeel.

"We gaan ter plekke het lokale rundvlees snijden, (450 liter) bouillon trekken en de kruidenmelange samenstellen. Samen met de bloem en de boter maken we - ook in Zuid-Korea - ragout voor de bitterballen met de topkwaliteit die Nederlanders van Van Dobben gewend zijn", aldus Piet Brink. "Met de bitterballen willen we de Olympische sporters en hun supporters het gevoel van thuis geven. En we hopen natuurlijk dat we ook prominenten zoals misschien wel premier Mark Rutte of leden van het Koninklijk Huis kunnen laten genieten van een heerlijke Hollandse bitterbal."