YouTube Services Company 5PM gestart door Jelmer Wind en Tom Schoufs

10-10-2018 (09:59) - Toeleveranciers

Jelmer Wind en Tom Schoufs zijn van start gegaan met hun startup 5PM. Het bedrijf is een service company dat voor publishers en merken verschillende YouTube-services aanbiedt, zoals content- & distributiestrategie, managen en optimaliseren van kanalen en geld verdienen met video’s.


5PM co-founder Tom Schoufs: “YouTube is, naast het grootste video-on-demand platform ter wereld, ook de tweede grootste zoekmachine ter wereld. Met meer dan drie miljard zoekopdrachten per maand is YouTube, zeker onder millenials, hèt startpunt op internet. Om in contact te komen met deze doelgroep is het essentieel om met de juiste strategie, je bereik op YouTube te maximaliseren." 


Jelmer Wind: “Wij geloven dan ook dat (brand)publishers een neus hebben voor de juiste content. Maar het bereiken van publiek in het nieuwe medialandschap blijkt vaak moeilijk. Tech en kennis van algoritmen spelen hierin een centrale rol. Wij hebben alles in huis om bereik, omzet en impact te maximaliseren en zo de gewenste commerciële doelstellingen en groei te realiseren voor publishers en merken die een YouTube-kanaal bezitten." 


Klanten zijn inmiddels TMG, Talpa, RTL en UM Studio’s.