WhatsAppen met Bert Hagendoorn

02-12-2019 (09:00) - Appen met

Dutch Digital Design heeft een nieuwe website. Het platform is ontwikkeld door Momkai en Nok Nok Studio en toont het beste werk van Nederlandse makers. De lancering van de gloednieuwe site is een mooie aanleiding om even te appen met Bert Hagendoorn, voorzitter van de stichting.
 
                                                                                                          Whatsapp-status: -
 
Goedemorgen Bert. Ilja hier van FONK. Ben je er klaar voor?
Hi Ilja! Goedemorgen! Ik ben er klaar voor. 
 
Aanleiding voor onze chat is jullie splinternieuwe platform. Wanneer ging de site live?
Het ziet er echt super uit, we zijn er erg trots op. Donderdag ging ie live tijdens een event wat we organiseerden, maar vandaag gaan we er pas mee naar buiten. Afgelopen donderdag was de eerste editie van ons jaarlijkse diner met alle partners van onze stichting Dutch Digital Design. Daar stonden we stil bij onze samenwerking en werd het nieuwe platform gelanceerd. In het fonkelnieuwe kantoorpand van MediaMonks Amsterdam : )
 
Wat doet Stichting Dutch Digital Design precies?
Onze stichting Dutch Digital Design zet zich in voor de zichtbaarheid van het beste Nederlandse digitale werk in binnen- en buitenland.
 
Wat kunnen we allemaal ontdekken en doen op het nieuwe platform? En wat is er nieuw/anders ten opzichte van de oude site?
We zijn gegaan van een informatieve one-pager (alleen tekst) naar een echt platform, waarop je het beste werk kan zien van Nederlandse makers, de resultaten van dat werk en er worden ook artikelen op gedeeld. Iedereen in Nederland kan digitale designprojecten van zichzelf of anderen inzenden voor het platform.
Meteen maar even de URL erbij: www.dutchdigital.design. Het is gemaakt door twee van onze partners:
Momkai en Nok Nok Studio samen.
 
Kun je al wat laten zien? Een klein tipje van de sluier? :)
Zeker, here we go:Dus makers kunnen vanaf maandag werk uploaden op de site. Wordt het dan beoordeeld en door wie?

Uploaden kon al, maar is nu nog makkelijker. We hebben meer dan 20 curatoren die het werk volgens verschillende criteria beoordelen, daarna selecteren zij daaruit de beste cases. Die krijgen aandacht via dit platform, onze social mediakanalen, we laten ze zien op events in binnen- en buitenland en ook via buitenlandse mediapartners, zoals The Drum.
 
Mooi werk!
Thanks! We zijn erg benieuwd naar de reacties op het platform!
 
Dank voor het interview : )
Jij ook bedankt! Fijne dag!

You too!