WhatsAppen met Daan Hülsmann

23-04-2020 (14:16) - Appen met

RA*W gaat digitaal nu iedereen thuis werkt en studeert vanwege de lockdown. Zowel RA*W University als RA*W Advertisers gaan vanaf de komende weken digitale sessies aanbieden. RA*W University lanceert zelfs een heel nieuw platform: RA*W College. Welke gasten gaan 'mini-masterclasses' geven? We appten met Daan Hülsmann van RA*W University.
 
WhatsApp-status: -
 
Hoi Daan, Ilja hier van FONK. Ben je er klaar voor? 
Haha, zeker
 
Thuis aan het werk?
Yup, live vanuit de badkamer
 
Hahaha wauw. Lekker cool
Dat wel 
 
RA*W College vertel, wat is jouw aandeel/rol daarin?
Tja, nu iedereen thuis zit en veel colleges afgelast worden, vinden wij het als RA*W University onze taak om de talenten van straks toch te blijven inspireren en interesseren voor het vak! We zijn een tijdje stil geweest om dit op te tuigen, maar hebben nu een solide plan en een hele lijst aan geïnteresseerde sprekers. We verdelen de taken zoals we pre-corona ook deden :)
 
Duidelijk. En wat zijn jouw taken? Of je functie... Weet niet wat je pre-corona deed.
Ik ben Account Manager en dus bij RA*W ook verantwoordelijk voor de financiële en praktische zaken. Voor RA*W College benader ik samen met de andere bestuursleden potentiële sprekers en scholen om een samenwerking op touw te zetten!
 
Ah, en wie heb je zoal benaderd voor de komende digitale sessies? Ik heb begrepen dat de eerste spreker Guy Lokhoff van Hammerfest is. Wie kunnen we nog meer verwachten?
We willen natuurlijk niet meteen alles prijsgeven  Maar we hebben potentiële sprekers van Dept, SuperHeroes, HvA en de UvA!
 
Dat begrijp ik, maar toch een tipje van de sluier 
We willen een zo breed mogelijk palet aan sprekers organiseren om zo veel mogelijk studenten aan te trekken. Dus van Hogeschool studenten tot Universitaire studenten, internationale of Nederlandse studies; iedereen zit thuis en dit is DE kans om eens een college bij te wonen dat niet in je 'standaard pakket' zit.
 
Wel altijd met als insteek de creatieve industrie of ook meer algemeen hoe je in deze rare tijd je kunt ontwikkelen?
Goeie vraag! In eerste instantie is onze doelstelling studenten en jonge talenten in contact brengen met de creatieve industrie en vice versa. Maar we merken dat sprekers het ook heel leuk vinden om hun persoonlijke ervaringen in deze supervreemde periode te delen! Daar leer je als student ook vet veel van 
 
Buitenkansje dus
Yup, bovendien zijn de sessies interactief dus heb je als student ook de kans om de spreker de oren van het hoofd te vragen 
Of het hemd van het lijf - wat je wil
 
Dat klinkt spannend, virtueel striptease 
Ho ho! We houden het educatief 
 
Waar moeten geïnteresseerden zijn als ze deel willen nemen?
We benaderen die studenten natuurlijk via social media en onze nieuwsbrieven. Dat bleek pre-corona ook effectief
 
De eerste sessie is wanneer?
De eerste sessie van RA*W College is voor alle studenten van Nederland, we trappen af op 7 mei. 30 april is de eerste sessie van RA*W Advertisers, die is vooral voor junior professionals, met Hammerfest!
 
O ja excuus, er zijn twee verschillende takken van RA*W he. Ik dacht dat ze bij elkaar hoorden
Yes, nóg wel. Maar daar gaat dit interview niet over 
 
Nou word ik nieuwsgierig....
Ja, hoort bij elkander maar gericht op twee verschillende doelgroepen
 
Vertel. Hoe zit het met dat 'nóg wel'?
We hebben ambitieuze toekomstplannen met RA*W, maar voor ons ligt de focus nu echt op het ontwikkelen van de digitale sessies. Dat is nú het allerbelangrijkste.
 
Ik neem aan dat de junior professionals ook de sessies van RA*W University mogen bijwonen
Absoluut! Je bent nooit uitgeleerd, en dit is ook voor juniors de kans om eens hun kennis van bijv. social media bij te spijkeren
 
Kun je wel vertellen wie de eerste sessie van RA*W University doet?
Ik zou dat wel willen, maar eerlijk gezegd zitten we nog een beetje te puzzelen met welke spreker de supervette kick-off sessie kan doen. Moeten natuurlijk met een knal beginnen
 
Dus jullie houden het spannend... In ieder geval iemand van de organisaties die je eerder noemde 
Yes, en we bouwen verder met alle andere organisaties die zich aanbieden
 
Waar kunnen mensen zich aanmelden?
Vanaf volgende week kan iedereen zich aanmelden op het Facebook event, die wordt ondersteund met Insta-posts zodat we zoveel mogelijk studenten bereiken. We delen dan op het moment supreme een Zoom link, dat werkt toch het beste en bovendien heb je daar van die leuke achtergrondjes. In overleg met de sprekers willen we de presentaties opnemen zodat we het later aan een nóg grotere groep kunnen aanbieden

Leuke achtergrondjes 
Als dit vaststaat, delen we het natuurlijk als eerste met Fonk 
 
Dank je wel Daan voor alle info en succes!
Jij bedankt Ilja! Vanaf volgende week meer info!
Ik ben benieuwd en graag gedaan!