WhatsAppen met Eva Wolf

03-01-2019 (13:19) - Appen met

Na twaalf jaar verlaat medeoprichter Eva Wolf het bureau De Wolven. En dat doet ze niet zomaar: ze vertrekt met haar gezin naar Nieuw-Zeeland om daar een nieuw leven op te bouwen. FONK sprak met haar over het afscheid van 'de roedel', verhuizen en nieuwe avonturen.

                                                                 WhatsApp-status: Hey there! I am using WhatsApp


Ha Eva, fijn dat je even tijd vrij wilde maken in je drukke schema! Ben je al druk aan het inpakken?

Hi Rosa, no worries! En jazeker. Er komt veel regelwerk kijken bij een emigratie. En wat neem je in vredesnaam allemaal mee en wat niet?! Het is een hele puzzel :)


Oef ja, dat lijkt me lastig.. Moet alles mee in het vliegtuig of huur je zo'n container? Je vertrekt ook al bijna toch?
Voorlopig nemen we alleen koffers mee in het vliegtuig aangezien mijn contract maar voor 12 maanden is. Als ik daarna weer werk vind of als mijn contract wordt verlengd, sturen we een container op. Of natuurlijk als mijn man werk heeft. Afhankelijk daarvan houd je je visum namelijk. En we vertrekken 26 januari. Heel snel al inderdaad!


Oei, dat is nog spannend dan met zo'n visum. Maar dat maakt het vertrek ook wel iets minder definitief. Ben je ook bang om heimwee te krijgen, naar Nederland of naar de Wolven?
Ons uitgangspunt is wel dat het vrij definitief is. Althans, zo lang alle leden uit ons gezin het naar hun zin hebben. De economie in Tauranga is booming dus we verwachten wel dat we daar ook na die 12 maanden kunnen blijven. Er is werk zat, dus dat is fijn voor ons.
Vwb heimwee... ik ga NL en De Wolven zeker missen! Maar het avontuur roept. En ik mis mijn familie in NZ en Australië.


Je hebt dus ook iets om naar uit te kijken! Maar het lijkt me wel lastig om een bedrijf te verlaten dat je zelf hebt opgezet, na 12 jaar. Hoe laat je de 'wolvenroede' achter? En neem je wat van die ervaring mee in je nieuwe baan, bij de gemeente was dat toch?
Mijn compagnon Leonne blijft samen met de roedel doorgaan. En daardoor laat ik de roedel met een tevreden en gerust gevoel achter. En het was heel lastig. Misschien wel de lastigste beslissing uit mijn leven tot nu toe. Vooral omdat het echt lekker gaat met De Wolven. We werken voor mooie klanten waar we trots op zijn. Maar het bleef kriebelen en ik vond dat ik daar naar moest luisteren. Alle ervaring zal mij goed van pas komen als communicatie-adviseur voor de gemeente Tauranga.


roedel bedoelde ik inderdaad, pardon :p

Haha ik had het eerlijk gezegd niet eens gezien 


Dat scheelt natuurlijk wel, hoe is het voor Leonne om zelf door te gaan? Doet ze dat op gelijke voet of worden er wijzigingen doorgevoerd? 

Leonne heeft zin om door te gaan. Grappig genoeg geeft verandering juist ook veel nieuwe energie. Dat is fijn om te merken! En ze wordt natuurlijk ondersteund door ons top team


Waar kijk je zelf het best op terug, op welke projecten/avonturen bij De Wolven? 

Pfoeh, jeetje dat is een moeilijke vraag. Ik heb heel erg genoten van het ondernemerschap; ik vond het altijd een enorme zegen dat ik een compagnon heb gevonden met wie het zo goed werkte. Daarnaast voelt onze roedel bijna als een echte familie en dat leverde veel inspiratie, lessen en ook gezelligheid op.


En wat verwacht je van de baan als communicatie-adviseur? 
Als ik 1 project moet noemen, is het #checkjezelf voor Stichting Melanoom. Onze telefoon heeft nooit zo roodgloeiend gestaan als na de lancering van die campagne. En dat mensen nav de campagne daadwerkelijk hun huid vaker checkten op verdachte vlekjes was natuurlijk te gek. Daar deden we het voor.


Lijkt me wel een heel ander systeem weer, al heb je misschien ook al wel een goed beeld daarvan omdat je familie daar woont?

Communicatie is een vrij universeel vak, wat mij betreft. Het gaat om het begrijpen van je doelgroepen, op de juiste manier tot hen door kunnen dringen en met het gewenste effect. Natuurlijk zal ik echt even moeten inkomen in NZ, maar met de ervaring die ik heb, verwacht ik een frisse blik te kunnen werpen op hun uitdagingen. Althans, daar ga ik vanuit 


Gelukkig maar! Zijn er veel veranderingen, of blijft het behalve jouw vertrek wel hetzelfde? Zou je de roedel nog iets mee willen geven dan, nu je de 'familie' toch moet verlaten? Of houden jullie contact? 

Eerlijk gezegd, blijft het hetzelfde. Ik was al sinds september met sabbatical om te onderzoeken of ik idd in NZ een baan kon vinden. Dus alles was al overgedragen. Tja, ieder mens is onmisbaar :p. Alhoewel, de nieuwe Wolven-bakker is nog niet opgestaan.
Ja, we houden zeker contact! En de enige boodschap die ik hen zou willen meegeven is: keep up the good work 


En tof project, mooi dat het zoveel impact heeft gehad! Is dat ook iets waar je naar zoekt in je werk?
Impact is wel een sleutelwoord ja. En nu klinkt ik misschien bejaard maar ik merk dat het op mijn leeftijd (ik ben 40, dus het valt nog wel mee) steeds belangrijker wordt. Ik wil heel graag een steentje bijdragen aan een betere wereld <3


Oh dat scheelt, dus je hebt iedereen even kunnen laten wennen. En als er nog geen nieuwe Wolven-bakker is opgestaan, dan zal het toch wel meevallen met die vervangbaarheid ;).

Haha ja onmisbaar moest dus misbaar zijn
Maar of dat echt zo is, moet je eigenlijk aan de roedel vragen


Een steentje bijdragen aan een betere planeet, niks mis mee toch! Dan zit je in NZ ook wel goed denk ik, er is in elk geval veel mooie natuur :) een echte Nederlandse vraag, maar is het eigenlijk nog mooi weer dan?

Ja klopt. Al maak ik mij wel een beetje zorgen om mijn CO2-uitstoot om er te komen. En februari/maart vind ik altijd de fijnste maanden, dus de timing kon niet beter zijn.


ik zag iig al dat Leonne je gaat missen ;)
We gaan elkaar enorm missen. Ik noemde haar altijd mijn tweede echtgenoot; je besteedt zoveel tijd met elkaar in zo'n zaak.


Ahw, dat is dan toch wel moeilijk :( maar voor de rest klinkt het wel alsof je een hele mooie tijd tegemoet gaat! Ik wil je in elk geval vast veel succes en plezier wensen :) en bedankt dat je even kon appen!
Heel erg bedankt voor je mooie wensen én voor het leuke gesprek!