WhatsAppen met Joost Galema

01-08-2018 (14:43) - Appen met

Vandaag maakt Tata Consultancy Services bekend een strategisch partnership aan te gaan met TEDx Amsterdam. We horen dingen over 'de vierde revolutie' en 'The Big X', thema van de conferentie van dit jaar en zijn benieuwd waarom TCS met TEDx in zee gaat. Genoeg reden om contact op te nemen met Joost Galema, Head of Communications van Tata Consultancy Services Benelux.

 

WhatsApp-status: geen

 

 

Hi Joost, vertel: Tata Consultancy Services en TedX Amsterdam gaan een strategisch partnership aan, waarom? 
We gaan een samenwerking aan omdat TCS graag een podium wil bieden aan innovatieve en onafhankelijke denkers. Dat vinden we heel belangrijk, juist nu, omdat we ons als samenleving bevinden in een tijd waarin heel veel en snel verandert. De huidige tijd wordt ook wel de vierde industriële revolutie genoemd. Dat betekent dat de manier waarop we leven, werken en zaken doen enorm zal veranderen. De inspiratie, innovatie maar ook de vragen die TEDx brengt, helpt ons de juiste richting te kiezen in deze tijd van verandering.  

 

En gaan jullie ook meedenken over het programma, sprekers leveren?
De x van TEDx staat voor onafhankelijk. Dat betekent dat we mee mogen denken, onze visie geven en ideeen aandragen, maar uiteindelijk bepaalt TEDxAmsterdam zelf hoe het programma eruit ziet en wie er spreekt. Dat onafhankelijke is in onze ogen ook de kracht van TEDx en een belangrijke reden om de samenwerking aan te gaan. We zijn wel benaderd vanuit een specifieke gedachte. We werken op het vlak van (innovatieve) technologie, hebben een wereldwijd netwerk en zijn gericht op teruggeven aan de samenleving. TEDx is natuurlijk blij met een sponsor en ook de inhoudelijke bijdrage, wat gaat het TCS opleveren?

Ontzettend veel inspiratie en nieuwe ideeen! Het is bijzonder om te zien hoeveel enthousiasme er intern ontstond toen deze samenwerking begon rond te zingen. We hebben toegang tot een netwerk van enorm inspirerende sprekers en start-Up bedrijven. En niet alleen wijzelf, ook onze klanten en partners nemen we hierin mee. TEDx merk is ontzettend sterk en heeft een enorm positieve associatie. 

 

Kun je iets vertellen over wat je net al zei. de vierde industriele revolutie en 'The Big X', het thema van de nieuwe editie?
Jazeker. De eerste industriële revolutie werd veroorzaakt door de stoommachine, de tweede door elektriciteit en de derde door de komt van computers. De huidige, vierde industriële revolutie is het gevolg van de komst van kunstmatige intelligentie, de ‘cloud’ en robotics. Hierdoor gaat de manier waarop we werken en leven enorm veranderen. Dat bekent dat bedrijven hierop moeten anticiperen. Deze nieuwe technologieën bieden nieuwe kansen, maar wellicht ook bedreigingen. Daar helpen wij bedrijven mee. 


Maar hoe precies de samenleving eruit gaat zien, is als in elke revolutie, ‘a big unknown’. Daarom ook de samenwerking met TEDx. Als je luistert naar de sprekers en aanwezig bent bij een event, krijg je zoveel inspiratie. Het doorbreekt je vaste patronen en dat is precies wat we nodig hebben. Alleen door over de toekomst en het onbekende te praten, kunnen we de toekomstige samenleving vorm geven.

 

Heb je al een tipje van de sluier voor ons wat betreft het programma? Bepaalde sprekers?
TEDx is onafhankelijk dus afgezien van het thema, is dat ook voor ons nog onbekend. Wat vast staat, is dat de 10e editie een hele bijzondere wordt. Daar hebben we alle vertrouwen in! 

 

Is er nog een bepaalde reden waarom het TEDx Amsterdam is geworden en niet ergens anders?
Ons Benelux hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Dus dat is een logische combinatie. Maar het is meer dan dat. Amsterdam is ook een stad waarin veel gebeurt. Staat internationaal bekend als een start-up hub met veel innovatie. Dat komt samen bij TEDxAmsterdam. Daarnaast zijn zowel TEDxAmsterdam als TCS zijn jarig. Wij vieren 25 jaar in Nederland, TEDxAmsterdam zijn 10-jarig bestaan. 


Dank voor je tijd. En veel succes.

Graag gedaan!