WhatsAppen met Joris Philippart

12-09-2018 (14:29) - Appen met

Philippart beleefde zijn eigen Brexit met de overstap van Wieden+Kennedy London naar Amsterdam, om daar mee te gaan bouwen aan de internationale ambities van INDIE. Het duurt even voordat we elkaar te pakken krijgen, want de agenda is meteen goed gevuld. 

 

WhatsApp-Status: Hey There! I am using WhatsApp


Hi Joris! Ben ik weer :)

Hallo! Heb nu meer tijd. 


Top. Ben je al helemaal gesetteld in Amsterdam?
Langzaam. Het was een drukke periode met verhuizen. Maar het werk voelt alsof ik er al maanden zit. :) Op een goede manier offcourse.


Ha, mooi. Is dit jouw eigen Brexit? :) En merkte je al veel van Brexit in Londen?
Zeker een kleine brexit voor mijzelf. Met het werk merk je er weinig van. Wel het sentiment in de stad. London voelt een beetje down op het moment. 


In Amsterdam lijkt alles heel up op dit moment. INDIE vanuit Amsterdam wil internationaal groeien, wat is jouw visie daarop? En gaan jullie dat aanpakken?

Dat is wat indie voor mij aantrekkelijk maakte. Ik zat 5 jaar bij Wieden en wilde iets nieuws. Ik heb veel met Catherine en Lode gesproken. Ik voelde veel ambitie. Het idee van Lode is niet om nieuwe vestigingen te openen maar vanuit één kantoor de wereld te bedienen. Catherine, onze MD heeft voor veel internationale klanten gewerkt en clientside bij Nike. Zelf heb ik alleen in de UK gewerkt. Ik merk ook dat de voertaal op kantoor naar Engels switched. Mijn Nederlands is a bit rusty :)


Het zijn ook netwerken die aan elkaar verbonden worden?
Wat bedoel je?


Jouw netwerk en dat van Catherine en Lode.
Ja klopt. Ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van het brede netwerk talent dat aan INDIE is verbonden. Maar het is waar dat dit netwerk nu nog een stukje groter is. We gebruiken nu al talent uit London op onze klanten hier. Echt super.


En jouw visie? Wat wordt jouw aandeel? 
Ik wil dat Indie meer verschillend type werk gaat aanbieden aan klanten die daar behoefte aan hebben. Vooral als het gaat om digital en activaties. Ook breng ik natuurlijk internationale ervaringen, zodat we makkelijker werk kunnen maken dat groter is dan Nederland alleen. 


Een laatste vraag en iets heel anders, je bent ook aanjager van nieuwe emoji geweest! Welke moeten we echt nog hebben?
Nog meer bedreigde diersoorten. Twee nieuwe is helaas niet genoeg. 


Dank voor je tijd. Veel succes en enjoy Amsterdam.

Super! En thanks.