WhatsAppen met Kees de Koning

27-09-2018 (16:51) - Appen met

Vers aan de slag bij Emakina, om daar de eCommerce op het gebied van B2B in de vaart der volkeren op te stuwen, spreken we Kees terwijl hij net wakker geworden is. Hij is in San Francisco, waar nu de grote Dreamforce conferentie van Salesforce plaatsvindt.

 

WhatsApp-Status: Available

 

Dag Kees! Ben je al wakker?
Soort van :) 


Ha! Hoe laat is het nu bij jou?

Valt mee hoor, half 8. 


Lekker vroeg. Wat doe je precies in San Francisco?

We zijn hier met vijf mensen van Emakina op Dreamforce, de (heel erg) grote Salesforce conferentie


Ah, precies! Je bent nu net begonnen bij Emakina en je gaat de grote B2B eCommerce projecten doen. Aan welke klanten moet ik denken?
In principe alle groothandel in de Benelux en omstreken, dat gaat echt van snijbloemen tot industriele onderdelen.


En zo'n beurs van Salesforce, wat moet ik mij daarbij voorstellen? Lopen de klanten daar ook rond?
We hebben natuurlijk al klanten als Unilever waarvoor we B2B oplossingen leveren, maar tot nu toe lag de nadruk toch meer op B2C. Ik wil meer focus aanbrengen op een B2B-specifieke propositie daarnaast. Salesforce heeft recentelijk zijn Commercloud uitgebreid met een B2B-specifieke oplossing.


Is dat CloudCraze?
Daar is hier veel aandacht voor, zowel vanuit (potentiele) klanten als vanuit partners. Inderdaad.


En wat betekent dat concreet?
Dat je met Salesforce als platform-oplossing nu naast de bestaande sales, marketing en (self)service ook ecommerce kunt uitrollen voor de zakelijke markt. Het grote voordeel is dat doordat het op Salesforce draait, de integratie met de bestaande saleskanalen er automatisch bij zit. 

 

B2C en B2B lijken op elkaar, wat is het belangrijkste verschil in benadering?
Er zijn zeker grote overeenkomsten, en B2B klanten verwachten vanuit hun eigen B2C ervaringen met Amazon cs. ook zeker eenzelfde beleving. Maar voor B2B komen daar zaken bij als contract pricing, specifieke catalogi per klant of zelfs per kostenplaats, (zeer) grote ordervolumes, split deliveries, kopen via purchase orders ipv creditcard, etc.


Over Amazon gesproken, zijn zij al groot op B2B?
Dat hangt er een beetje vanaf hoe breed je het definieert. Er wordt veel wholesale bedreven via Amazon, vooral in het MKB segment


Duidelijk. Wat ga je vandaag doen? Vol programma?
Ja het zijn lange dagen hier :) Twee belangrijke keynotes over CommunityCloud en CommerceCloud, dat wordt wel interessant om te zien wat er in 2019 gaat gebeuren. Verder is het zo groot dat je ook veel tijd kwijt bent met heen en weer lopen en in de rij staan.


Dank voor je tijd, heel veel plezier en inspiratie nog. 
Dank je wel!