WhatsAppen met Pim Havinga

20-03-2018 (10:00) - Appen met

WhatsApp-Status: geen

 

Hi Pim, Alexander van Fonk Magazine hier! Zou ik jou kort via WhatsApp mogen interviewen over jullie campagne voor Lidl en de betaalbare jacuzzi?
He Alex! Ja leuk, stuur je vragen maar door. Ik ben niet bij de gehele campagne betrokken geweest, dus kan zijn dat ik iets moet navragen :)


Ja dat is goed hoor. 'Betaalbare luxe voor iedereen', is dat hoe Lidl zich wil profileren, ook als supermarkt?

Ja, klopt. Lidl wil graag blijven verrassen, waarin ze hoge kwaliteit voor betaalbare prijs aanbieden. Een aantal keer per jaar bieden ze dan ook een bijzonder product aan, zoals in dit geval de jacuzzi. 


Mooie marketing voor Lidl natuurlijk, hoe groot is de oplage eigenlijk? :)

Lidl heeft voldoende voorraad :). Ze verkopen de jacuzzi online en in al haar winkels. Maar natuurlijk geldt wel: op = op ;). 


Je kunt hem zelfs binnen zetten zag ik! Kun je iets vertellen over hoe de campagne tot stand is gekomen?

De film is eigenlijk gemaakt met een knipoog naar de lanceringen van luxe producten zoals smartphones. Dat zijn vaak super gelikte filmpjes. In dit geval hebben we ook een luxe product, maar dan eentje die ook nog eens betaalbaar is. Dat contrast vonden we erg grappig. 


Hij is alleen online te koop volgens mij, is dat afgezien van logistieke overwegingen, opzettelijk? Zodat consumenten Lidl ook online opzoeken?

Nee hoor, de jacuzzi komt ook gewoon in de winkel! 


Ah mooi, ik ga kijken. Jullie hebben vaak dit soort klanten, ook de HEMA bijvoorbeeld. Hoe komt het dat die partijen bij jullie aankloppen?

Dat gaat eigenlijk iedere keer weer anders. De ene keer hebben wij een klant benaderd met ‘we vinden jullie super leuk, zullen we samen iets moois maken?’ of we kloppen bij ze aan met een tof concept wat goed bij het merk past. Andere keren komen nieuwe klanten weer via via, vaak door eerder werk wat ze van ons hebben gezien. Hoe ze ook bij ons binnenkomen, het is altijd weer een groot compliment dat ze voor ons kiezen. 


Top, altijd leuk om te zien wat jullie maken. Gaan jullie de jacuzzi zelf ook uitproberen?:)

Ja sowieso! Ik denk dat we die zo snel mogelijk bij ons op de parkeerplaats op de Amsteldijk knallen en er heerlijk van gaan genieten! En thanks :) 


Mooi :) En dank voor je tijd!