WhatsAppen met Roel de Lange

23-02-2017 (11:59) - Appen met

De tweede New Kids on the Block-poll zit erop. Het begrip stuivertje wisselen kreeg een nieuwe dimensie in de tijd dat deze poll geopend was. Na een bizarre ontknoping mag het Rotterdamse BRNDCRMBS (hopelijk goed gespeld) zich winnaar van de tweede van de drie polls noemen. Dus gaan we appen met oprichter Roel de Lange om erachter te komen hoe ze hem dit geflikt hebben en wat het bureau nog voor ons in petto heeft.

 
WhatsApp-status: Geen
 
Hallo Roel! Jaap hier, van Fonk.
Hoi Jaap!
 
Hoe staat het leven Roel? Roze wolk?
Het is hier fantastisch. Natuurlijk erg blij met onze overwinning!
 
Hoe hebben jullie het voor elkaar gekregen om al die stemmen te verzamelen?
Slim ingespeeld op het minderwaardigheidscomplex van Rotterdammers tov Amsterdammers :)
 
Dat vroeg ik me inderdaad af. We zien steeds meer Rotterdamse bureaus doorstomen. Wordt dit straks een klassieke Rotterdam - Amsterdam?
Zou zomaar kunnen. We hebben het stadhuis in ieder geval al ingelicht voor de huldiging op de Coolsingel.
 
Hahaha, het kan nog wel eens druk worden op de Coolsingel dit jaar. Maar niet te vroeg juichen he ;).
Je hebt gelijk. Eerst presteren, daarna praatjes maken.
 
Exact. Hebben jullie eigenlijk inzicht in waar die stemmen vandaan komen? Zijn het inderdaad grotendeels (of alleen) Rotterdamse stemmen?
Geen idee. Ik weet wel dat we overladen zijn met leuke reacties. We hebben zoveel lawaai gemaakt, dat veel mensen dachten dat we al gewonnen hadden :) Maar het is natuurlijk super om te zien dat het bureauwereld in Rotterdam weer een beetje tot leven komt. Is te lang stil geweest hier, vinden wij.
 
Definieer ‘lawaai maken’…
Neem eens een kijkje op onze Facebookpagina... facebook.com/brndcrmbs. Maar ook offline hebben we flink ons best gedaan. We zitten hier in een kantoorgebouw met 21 verdiepingen. We zijn zo'n beetje alle kantoren langs gegaan. Zo doen we dat. Alles of niets ;).
 
Haha, we zijn dan ook erg blij dat alle genomineerden er zo hard voor gaan. Overigens wel wat tegenstrijdig: Het minuscule van broodkruimels, gecombineerd met het groteske van lawaai maken. Kleine kruimels, grote daden?
Al het goede begint klein, toch? #NKOTB
We proberen de kruimels zo te verspreiden, dat ze allemaal leiden naar het merk. Klein Duimpje stijl!
 
Bij NKOTB in principe wel ja. Ja, als bedrijven genoeg BRNDCRMBS strooien, raken ze de weg niet kwijt toch?
En hun klanten weten welke kant ze op gaan.
 
Hey maar toch ontstaat er nog wel eens verwarring over jullie naam. Moet je hem vaak uitschrijven of letter voor letter spellen om verwarring te voorkomen?
Ok komt ie... Vertaal Merkkruimels naar het Engels, haal hier de klinkers tussenuit en schrijf alles in hoofdletters uit. BRNDCRMBS. 1 keer de puzzel oplossen is 'm voor altijd onthouden! :)
 
Dat is inderdaad het ezelsbruggetje dat ik doorgaans hanteer. Nu voor eens en voor altijd duidelijk voor heel Nederland ;) Tot slot nog even over jullie strategie: Hoe gaan jullie de concurrentie verslaan? Hebben jullie een geheim wapen achter de hand?
Nepnieuws en trollen…
Ff zonder gekheid. We vertrouwen al vanaf dag één op onze passie en enthousiasme. Geen geheim wapen dus...maar genoeg munitie om het de jury moeilijk te maken.
 
Macedonische hulpjes? Nouja, de woorden zijn er in ieder geval. We zijn benieuwd naar de daden (om even in Rotterdamse stijl te blijven). Is er nog iets wat je kwijt wil aan onze lezers/de jury/heel Nederland?
#MakeRotterdamCreateAgain
 
Alle ballen op Rotterdam dus. Ik hoop dat jullie met behulp van Rotterdammers Rotterdam op de kaart kunnen zetten. Heel veel succes de komende periode en hartelijk dank voor je tijd.
Jij bedankt! Tot (hopelijk) snel!