WhatsAppen met Sanne Nobel

27-08-2020 (14:16) - Appen met

Sanne Nobel maakt de overstap van Ahold, waar ze director marketing was bij Etos, naar Joe Public. Maandag start ze als strategic director naast oprichter Jeroen van Eck. Een bijzondere carrière switch. Daar wilden we meer over weten.
 
 
WhatsApp-status: Hallo! Ik gebruik nu ook WhatsApp.
 
 
Hoi Sanne! Daar ben ik weer 
Hi!
 
Niet onderweg dit keer?
In ieder geval niet in de auto.
 
Je hebt nogal een spannende stap gemaakt hè careerwise?
Een spannende, maar vooral ook hele leuke stap.
 
Vertel, hoe ben je ertoe gekomen om van retail naar de bureauwereld over te stappen?
In de start van mijn carrière gewerkt bij Unilever en daarna naar Ahold. Dus van fast mover naar de retail. Super leuk om die beide kanten vanuit het marketing vak te hebben gezien. Een stap naar bureauwereld maakt het plaatje compleet. En ik hoop daarbij nog meer mijn passie voor marketing communicatie te kunnen inzetten.
 
Je hebt al eerder samengewerkt met founder Jeroen van Eck. Wat kan jij wat hij niet kan? 
Klopt, Jeroen en ik  kennen elkaar van onze tijd bij Unilever. We kwamen elkaar nog regelmatig tegen en tijdens die ontmoetingen ontstonden de gesprekken over carrièrewensen etc. Ik had uitgesproken altijd nog een keer de stap naar bureau wereld te willen maken maar dan wel in een strategische rol. En zo geschiedde....:-)
 
Je wordt strategic director naast Jeroen. Hoe vullen jullie elkaar aan? Wat zijn jouw sterke punten?
Het mooie is dat we sowieso elkaars taal spreken vanuit de gedeelde achtergrond. Maar aanvullend breng ik mijn ervaring vanuit retail mee. Mijn kracht is dat ik snel dingen doorzie en dus snel tot een inzicht of richting kan komen. Dit sluit goed aan bij de werkwijze van Joe Public. Daarnaast breng ik vanuit mijn persoonlijkheid misschien weer iets meer fijnzinnige kijk op creatief werk - zonder natuurlijk aan impact te verliezen. En als laatste hoop ik natuurlijk de connectie te kunnen maken tussen de opdrachtgever en bureau omdat ik beide werelden ken. Op die manier hopen we dus impactvol en creatief werk te maken dat ook nog eens heel effectief is.
 
Hoe gaat jouw dag er uitzien in je nieuwe functie? Ben je vooral strategisch aan het werk of heb je ook contact met de uitvoerende kant en de creatieven?
Mijn dag zal een combinatie van bovenstaande zijn: strategisch werk (debrief, research etc) maar zeker ook nauw contact met onze creatieve teams en uiteraard de klant.
 
Mooie combinatie van taken. En gaat Jeroen zich door jouw komst meer focussen op andere zaken binnen Joe Public?
Het fijne is dat - ondanks deze toch wel onzekere tijd - het heel goed gaat met Joe Public. En door versterking op strategisch vlak we ook gewoon meer werk aankunnen. Aanvullend geeft het Jeroen als mede-oprichter inderdaad ook wat meer ruimte om te focussen op de verdere toekomst voor het bureau.
 
Wat staat er zoal op de agenda qua toekomstplannen? Kun je iets interessants/spannends delen? Tipje van de sluier? 
Dat is nog wat voorbarig aangezien ik pas as maandag officieel ga beginnen....vraag het me anders over een paar maanden nog eens:-) maar de ambitie is in ieder geval om de Gouden Loeki in de wacht te gaan slepen...
 
Klinkt goed van de Gouden Loekie! Ik wens je heel veel succes en vooral veel plezier ook. Zal wel echt anders werken worden. Van Etos naar een creatief bureau.
Dank! Het zal zeker anders worden maar verandering geeft ook wel veel energie en houdt me scherp 
 
Yesss  Dank je wel voor je tijd!
Jij ook bedankt!