WhatsAppen met Taco Carlier van VanMoof: Winnaar Coolest Dutch Brand 2019

15-10-2020 (15:28) - Appen met

Het is de dag na de finale van Coolest Dutch Brands 2019. VanMoof is de grote winnaar en mag zich vanaf nu Coolest Dutch Brand van 2019 noemen. Taco Carlier, samen met zijn broer Ties oprichter van VanMoof, nam gisteravond de prachtige award in ontvangst bij onze host The Valley in Amsterdam. Hoe beviel het pitchen via een Zoom livestream en wat vond hij van zijn medefinalisten? We vroegen het hem via WhatsApp.
 
WhatsApp-status: -
 
Hé Taco. Ilja hier. Ben je een beetje bijgekomen na gisteravond?
Ja haha. Het heeft ook voordelen zo zonder borrel  Fris en fruitig weer op om 07.30.

Was het (naar omstandigheden) een succes voor jullie?
Ja zeker!
 
Het is niet makkelijk om het goed te doen online. Je ziet iedereen overal stuntelen met online events. Maar ik vond gister perfect gaan.
Dat is heel fijn om te horen. Dank. Het was spannend, maar alles werkte gelukkig goed.
 
Geen borrel dus, maar wel straks een coronaproof feestje?
Ja we hebben lekker gelunched met de award op tafel. Voor iedereen die op kantoor was
 
De award op tafel wat goed 
Het was echt super leuk om een keer te winnen. Je zou het misschien niet zeggen maar wij hebben al 10 jaar geen prijs meer in Nederland gewonnen. We hebben alles gewonnen wat er te winnen valt in het buitenland. Maar sinds de Sprout Challenger Award in 2010 niets meer.
Nou jullie hebben het dubbel en dwars verdiend!
 
Hoe vond je het presenteren voor tientallen beeldscherpjes?
Het blijft een merkwaardige gewaarwording. Het went nooit. Maar het feit dat je iedereen wel zag, maakt het echt leuker dan dat je voor een zwart scherm staat te presenteren zeg maar.
 
Hoe vond je je medefinalisten? Waardige tegenstanders?
Ik vond ze fantastisch! Allebei bedrijven die, net als wij, duurzaamheid leuk maken. Seepje is heel inspirerend, prachtig vormgegeven merk. Ik ken het goed, wij zijn fan thuis, doen alles met Seepje. Flowerfarm kende ik nog niet. Maar wij eten voortaan niets anders meer thuis. Het blijft lastig vergelijken, een uitdaging voor de jury, wij zijn 11 jaar bezig, Seepje 7 en The Flower Farm 2 a 3? Dat is een groot verschil.
 
Ja het was een moeilijke keuze voor ze. Helemaal ook omdat jullie zo verschillend zijn
Ik herkende veel van me zelf in Jasper van Seepje. Zij zijn ook vanuit de universiteit begonnen op hun 21ste. Wij ook, niet met VanMoof, maar met ons eerste bedrijf dat aan de wieg van VanMoof stond.
 
Ah had dat ook met fietsen te maken?
Ja en nee. We hebben in 2001 Dutchband opgericht. Maken bijna alle polsbandjes en munten voor festivals in Europa. En in 2004 Strida NL BV, importeur van de Strida vouwfiets.
Ondernemende typejes 
 
En jullie award? Waar staat ie nu? Hebben jullie een prijzenkast?
We hebben nog geen prijzenkast. Alle prijzen staan verdeeld over de afdeling. Design heeft tot nu toe de grootste kast. Deze gaat naar content en PR afdeling. Die hebben er nog niet zoveel (ten onrechte).
 
Dan hebben ze wel nu meteen de mooiste en grootste!
Inderdaad. Hij is echt mooi. Mijn dochter wilde hem thuis houden 
 
Ahhh wat schattig
Ja die vond die kroon te gek! Koningsfles, zei ze.
 
Ja natuurlijk! Goud en kroon. Hoe oud is ze?
3,5. Super leuk!
 
Nou ik hou je niet langer op. Dank je wel!
Mag ik het team nog bedanken?
 
Ja natuurlijk!
Wij doen alles in house, copy, beeld, film, editing, creative, productie en PR. We besteden slechts sporadisch dingen uit. We hebben een superjong team met heel veel verschillende nationaliteiten. Zij bouwen het merk VanMoof en dit jaar moest dat door Covid-19 onder hele lastige omstandigheden. Ze zijn fantastisch en het is terecht dat de award op hun afdeling komt te staan. Ze verdienen het en kunnen een steuntje nu super goed gebruiken.


Super bedankt!

Jij ook! Succes met alles

Dank en vast nog eens tot snel! We hebben leuk marketing nieuws over 4 tot 8 weken, Karlijn mailt je dan.
Oké spannend!