Bied op vulvakunst voor een goed doel

Bied op vulvakunst voor een goed doel

25-11-2021 (16:37) - Campagnes

Online brillenmerk polette lanceerde op 3 november de limited edition Orgasmic eyewear collectie, een eerbetoon aan het vrouwelijk lichaam en vrouwelijke seksualiteit, doormiddel van vulva en clitorisvormige brillen. De uitgesproken ontwerpen zijn bewust niet bedoeld als bestsellers.
 
De ontwerpers van polette, Marianne & Elodie, ontwierpen de brillen vooral om een ??gesprek op gang te brengen en vulva’s letterlijk een plek te geven waar ze niet over het hoofd gezien of genegeerd kunnen worden; in en op je gezicht.
 

Vrouwelijke seksualiteit

Omdat de ontwerpen van de brillen mede zijn beïnvloed door werken van bekende artistieke pioniers uit het verleden, zoals Botticelli's Birth of Venus, Courbe's L'Origine du monde en het beeld Hon/Elle van Niki de Saint Phalle, vond het team van polette het passend om ook een ??nieuwe, moderne generatie kunstenaars uit te nodigen om op hun eigen manier hun licht op het onderwerp te laten schijnen. Deze zeven artiesten hebben hun persoonlijke viering van vrouwelijke seksualiteit gecreëerd in hun kenmerkende eigen stijl en medium. 
 
De kunstwerken die door deze zeven geweldige kunstenaars zijn gemaakt, worden nu tussen 20 november en 3 december geveild. De opbrengst gaat naar Plan International, een liefdadigheidsinstelling die strijdt voor vrouwenrechten en gelijkheid.
 
De veiling is hier te vinden.